01.01.2017 : DÜNYANIN EN KIYMETLİ İKİ SÖZÜDÜR EVET VE HAYIR

 

>> Dünyanın en önemli iki kelimesi, EVET, HAYIR dır.

>> Lütfen bu kelimelerin önemini araştırıp, değerlendirip öyle karar verin,

>> EVET, HAYIR. En değerli DÜŞÜNCENİZDİR.

 

>> DÜNYANIN EN KIYMETLİ İKİ SÖZÜDÜR EVET VE HAYIR. Ticarette böyle, yaşam kararlarımızda böyle, en önemli anlarımızda karar mekanizmamızdır evet ya da hayır. Bu kadar önemli iki söz için bir açıklama yapmak gerekir diye düşünüyorum. Size bir şey sorulduğunda direkt evet demek her şeyi bitirip yok sayacağı var sayımını düşünene sorumlu insan denilir. Evet demeden iyi düşünüp analiz edip sonra evet denilmesi hayatın ve dünyanın en önemli davranışı olarak kabul edilmiştir. Evet dediğinizde her şeyin bittiği ve geriye dönüşü olmayan bir yola gireceğiniz gerçeğini unutmamalıyız.  Çok ince düşünüp sorumlu bir insan olarak, sorumlu ve değerli bir birey olarak, Evet sözünü kullanarak karar vermenin uygun olacağını düşünmelisiniz.

 

>> EVET, DEDİĞİNİZDE, Benimle arkadaş olur musun? Benimle dost olur musun? Benimle şu yola gider misin? Benimle ortak olur musun? Benimle iş yapar mısın? Benimle evlenir misin? Bu sorular ya da birçok önemli sorular evet dediğinizde hayır a dönemez. Hayır deyip düşündüğünüzde daha sağlam karar verebilirsiniz.

 

>> HAYIR, DEDİĞİNİZDE, işte bu en önemli sözdür ( çünkü hayır her zaman evet e dönebilir ve en kıymetli sözdür hayır. On defa hayır deseniz de ( Evet ) hakkınız saklıdır. Lakin evet e giden yolun gerçek doğruları bulmadan verilecek en önemli karar sözüdür. Araştırıp sorgulayıp sonra evet denilmesi her konuda doğru karar vermenizi sağlayacaktır. Hayır, ise DÜNYANIN EN DEĞERLİ SÖZÜDÜR, SİZLERİ KARAR VERİRKEN KORUYAN VE KOLLAYAN EN DEĞERLİ SÖZDÜR ( HAYIR )

 

LÜTFEN BU YAŞAM HAKKINIZ OLAN EVET HAYIRI DOĞRU ANALİZ EDİP GERÇEKTEN ARAŞTIRIP EVET YA DA HAYIR DEYİNİZ. YOKSA HERŞEYE EVET DEMEK BİR GÜN GELİR HAYATINIZA DAHİ MAL OLABİLİR.

 

Sorumlu bir vatandaş olarak bu analizi yapmayı uygun görüyor kendi kararımı ise her yönüyle analiz ediyorum.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.