01.09.2019 : EY İYİLİK UZAT BANA ELİNİ

 

Ey iyilik uzat bana elini ve dokun, dokunki yaratanı hissedeyim. Dokunki içimdeki kötü düşünceleri yok edeyim. Ey iyilik neredesin kimdesin? Kimin sesi kimin nefesi kimlerin ellerindesin. Ey iyilik uzat bana iyiliğin saflığını ve iyiliğin gerçekliğini. Hani bir rüya görür ve biri bana yardım et diye rüyada bile zorlar ya, evet o beyazlık o saflık, o inancın ta kendisi ve iyiliğin nefesi hadi bul beni. Hadi ara ve yardım et, yalnız ve yalnızca çıkarım iyilik ve kötülükten uzak riyadan ve nefretten uzak gerçek bir beklediğim iyilik olsun. Ey iyilik uzat bize elini ve dokun bizlere, ayırma herkesi eşit gör. Ey iyilik neredesin Bizleri birlik içinde yönet ve adı iyilik, amacın eşitlik ve insanca insana verilen en iyi değer olsun. Herkesin yüreği iyilikle ve güzellikle dolsun.

Edebi anlatıma açıklama: Toplumsal yozlaşmanın her geçen gün kötülük olarak kendisini gösterdiği günlerde, aranan ve özlenen gerçekten çok önemli bir konu. İyilik kavramının içini boşaltarak içine çıkarları yerleştirerek iyiliğin saflığın yok edildiği devamında vahşetin arttığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde gerçekten kim iyi? Kim kötü anlamadan yaşamanın zorluğunu ortaya koymak için bu iyilik kavramına biraz edebi yaklaşımla parmak basmak istedim. Neredeyse kötülük iyiliği yenmişçesine her tarafta katilleri, hırsızları, zorbaları, yağmacı gibi idarecileri, devamında toplumun en önemli makamlarında haktan ve adaletten uzak kötü insanları görerek iyiliği mercekle arar duruma geldiğimizi görebiliyoruz. İyi olanı işini ve görevini iyi yaparak toplumu iyilikle kucaklayan idareciler olsun kimler olurlarsa olsunlar tenzih ederek. Tüm kötülerin ve kötülüklerin yok olacağı günü iple çektiğimize vurgulayarak tekrardan şu sözler ile yazıma son vermek istiyorum.
Ey iyilik uzat bize elini ve dokun bizlere, ayırma herkesi eşit gör. Ey iyilik neredesin Bizleri birlik içinde yönet ve adı iyilik, amacın eşitlik ve insanca insana verilen en iyi değer olsun. Herkesin yüreği iyilikle ve güzellikle dolsun.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.