01.12.2016 : SÖZDE DEĞİL ÖZDEDE BİRLİK, SURETTE DEĞİL, DÜŞÜNCEDE BİRLİK.

>> ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜN VE GELİŞİMİNİN ANA FORMÜLÜ, GERÇEK BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN SAĞLANMASIYLA MÜMKÜNDÜR. TOPLUMSAL BİRLİK OLGUSU, SPORDA BİRLİK OLGUSU, FİKİRDE PROJEDE BİRLİK OLGUSU, KÜLTÜRDE SANATTA BİRLİK OLGUSU, DEĞERDE BİRLİK OLGUSU, SEVGİDE VE SAYGIDA BİRLİK OLGUSU

>> Bu ana temeller üzerine oluşturulan çalışmalar, her türlü gelişim için zaruri bir gerekliliktir. Bu örneklenen ve açıklanmaya çalışılan birlik olguları, her bir kalemde ele alınıp uygulandığında başarı şansı kaçınılmaz bir gerçektir.  Bu yazıları toplum için herkes için birlik ve beraberlik için yazdığımı belirtmeliyim. Başarılı olmanın ana formülünün bu örneklenen olguları uygulamaktan geçtiğini hiç unutmadan, bir açıklama yapmayı uygun görüyorum. Yaşamadığını yazan değil, acı çekmeden acı tarifini yapan değil, görmeden görmüşçesine değil, duymadan duymuşçasına değil, doğru ama dos doğru yaşadıklarımı gördüklerimi, duyduklarımı, bizzat toplumun içinde yaşayarak ortaya koyduğumu belirtmeliyim. Toplumu geliştirecek ve artı değerler katacak en önemli konulardan biri düşüncede de birlik ve beraberliktir. Aynı havayı teneffüs et sekte, aynı düşünce etrafında birleşsek ama doğru, ama dürüst, ama namuslu, ama vatansever, ama ülke sever, ama bayrak sever. Olunduğunda ancak birlik ve beraberlik olgusu bu düşüncelere destek verildiğinde sağlanabilir.

 

>> BİR AÇIKLAMA: Belirli bir ideolojik toplumu kendi etrafına tutmaya birlik diyemeyiz desek desek çoğunluk diyebiliriz. Siyasette olsun, müzikte olsun, sporda olsun, Televizyonlarda sinemalarda reklam aktrislerinin, şarkıcıların olsun, kişisel çıkarları için belirli bir çoğunluğu bir tarafta toplaması birlik ve beraberlik değildir. BİR ÖRNEK VERİRSEK Bir siyasetçi düşünelim hatırlarsak geçmişte sırf çoğunluk elde etmek için her türlü taviz veren hatta ekonomik destek veren siyasetçileri çok iyi bilmekteyiz. Telefon dahi dağıtanları çok iyi biliyoruz. Buna benzer çoğunluk elde etmek adına çeşitli metotlar deneyip çoğunluk elde ettiklerini, reklam destekleri ile beyinlerin yıkanıp kendi yandaşlarını oluşturduklarını herkes çok iyi bilmektedir. Bu tür örnekleri etrafımızda görmek geçici ve sanal olmakla beraber kalıcı bir çoğunluk olmadığını herkesin çok iyi anlayacağını umut ediyorum.

Çoğunluk oluşturmak çok kolay olmakla beraber, reklamlar ve çeşitli psikolojik teknikler ile de bu tür çoğunluğu oluşturmak ülke yararına hiç bir fayda getirmediği gibi insanlık ve topluma ülkemize hiçbir katkı sağlamadığını çekinmeden vurgulayabilirim.

 

>> ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜN VE GELİŞİMİNİN ANA FORMÜLÜ: Yaşamsal ana kaynak birlikten oluşur. Dünya oluşumu belirli bir birlik ve beraberlik üzerine oluşmuştur. Eksik bir olgu yaşamamızı mümkün kılmayacağı gibi su olmadan hava olmadan toprak olmadan yaşamak hayatta kalmak mümkün değildir. Birlik ve beraberlikte aynı hava su toprak gibi bütünlükle mümkündür. Toplumsal eksikliğimiz ya da son zamanlardaki gerilememiz bu bütünlüğümüzün eksikliğine bağlıdır. Aile olmadan toplum olunamaz, toplum olmadan ülke olunamaz, vatan olmadan bayrak var edilemez. İnsanların özgür iradeleri ya da yaşam şekilleri birlik ve beraberlik olgusu ile zıt düşünülemez. Ayrı düşün sekte ayrı gözlerle hayata bak sakta farklı renkleri sevsek te, farklı beğenilerle çoğunluk elde etsek de, birlik ve beraberli olgusuna sahip olmamız yaşamamızın ve ülke olarak ayakta kalmamızın ana nedenlerinden biridir. Bugünkü olumsuz ülke gerçeğine baktığımızda birlik ve beraberlimizin yetersizliği sorunlarımızın ana sebeplerinin en başındadır. Daha aile bütünlüğümüzü sağlayamadan toplumsal bütünlükten nasıl bahsedebiliriz. Ülke bütünlüğünün ve gelişiminin ana formülü gerçek birlik ve beraberliğinin sağlanmasıyla mümkündür. Toplumsal birlik olgusu, sporda birlik olgusu, fikirde projede birlik olgusu, kültürde sanatta birlik olgusu, değerde birlik olgusu, sevgide ve saygıda birlik olgusu bu ana maddelerin uygulanması ülkemizin ana meselelerinin başındadır. T.C MİLLİ VE TOPLUMSAL BİRLİK PROJESİ Adı altında sunmaya çalıştığım çalışmalarımı en üst makamlara iletmeye çalıştığımı, henüz bir sonuç alamadığımı üzülerek belirtmeliyim. Bu çalışmalarımı ileride fırsat bulduğum bir yasal zeminde hayata geçirebileceğimi düşünüyor birlik ve beraberlik içerisinde bir ülke ve bu ülkede mutlu ve huzurlu bir yaşam düşlüyorum.

 

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.