01.04.2017 : GÜNDEME VE TOPLUMA ÖZEL BİR MESAJ.

BİRLİK VE BERABERLİKDE AYNI TARAFIZ. BUNU İSTEMEK İSE TOPLUMSAL HAKKIMIZ.

SUÇLU ARAMIYORUM, KİMSEYİDE SUÇLAMIYORUM, KENDİMDE KENDİNİZDE BİR PARÇA BULUN İSTİYORUM. Toplum mutsuz, toplum huzursuz, toplum düşmanlık içinde ve toplum ne yapacağını neler yapacağını tam anlamıyla bilememektedir. Toplum olarak kim olursa olsun, ne düşünceye sahip olursa olsun, herkes huzur ve mutluluk beklemekte ülke şartları bunları bizlere ne yazık ki sunmamaktadır. Bizlere bahşedilen ülke değerlerimiz zedelenmekte manevi değerlerimiz yara almaktadır. Her bir ülke yönetiminde bulunan idareci ve çoğu siyasetçiler bu durumda dahi kendi menfaatlerini düşünmekte ne yazık ki bizlere yani topluma ülkem insanlarına, vatanını bayrağını dinini milletini ve ülke bütünlüğünü seven ve isteyen Türkiye cumhuriyetinin sıradan insanları ne yazık ki bu durumu hak etmemektedirler. Sanki ülke değerlerimizle sorun varmışçasına zaten sahip olduğumuz kutsal ve manevi değerler ortaya atılıp tekrar sahip olma kavramı ile insanlar biri birinden uzaklaşmaktadır. Oysa ülke birliği ve bütünlüğü bir ve tektir bu değerlere ise zaten aynı hak ve aynı ölçüde hak sahibi olan bizler bir ve bütün olarak aynı safta yer almamız gerekmektedir. Sen beyaz, sen kara, sen yeşil, sen kırmızı, sen sarı, sen mavi diyerek bizler biri birimizden ayrıştırılmakta bu duruma ise birileri dur demesi gerekmektedir. Bu dur deme gücü her kim olursa olsun ülke idaresinde bulunan gerek cumhurbaşkanı gerekse kim olursa olsun, hak ve adalet ölçüsünde bizlere yardım etmesi bir ülke ve vatan meselesidir. Kendi adıma hiç bir insanı ayrıştırmadan eşit ve birlik duygusu içinde kucaklamaya çalışsam da, çoğu zaman basit bir düşüncemden dahi dışlandığımı tam olarak hangi renkte olduğumu karıştırır durumda olduğumu üzülerek dile getirmeliyim. Oysa benim her bir rengin ben olduğumu bilerek her renge eşit davranmayı uygun görerek yaşamaya çalıştığımı belirtmeliyim. Evet, ben Türkiye cumhuriyetinin sıradan bir insanı olarak mutsuz ve huzursuzum. Evet, ben bu durumdan rahatsızım ve diliyor ve istiyorum, ülkemin insanları huzuru ve mutluluğu hak etmekte bu hakkı ata ve dedelerimizin akıttığı o değerli ve kutsal kanlarla hak etmektedirler.

Diliyor ve istiyorum ki, bu durumda değil geleceği konuşan tartışan ve umut eden insanlar olmayı hak eden, bir ülke olduğumuzu umut ediyor ve çok iyi biliyorum. Diliyor ve umut ediyorum ki her renk benim ve her renk biziz. Her renk bir yanımız, her renk bir acımız ve her renk bir tarafımız. Bizi biz yapan değerlerimizi geri istiyoruz. Bizi biz yapan değerlerle eşit ve aynı değerde var olmak ve bir olmak birlik olmak istiyoruz. SUÇLU ARAMIYORUM, KİMSEYİDE SUÇLAMIYORUM, KENDİMDE KENDİNİZDE BİR PARÇA BULUN İSTİYORUM.

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.