01.05.2017 : BUNU HERKES OKUMALI VE ÇOK İYİ ANLAMALI.

KONUŞMANIN VE İNTERNETİN GERÇEK GÜCÜNÜ İYİ KULLANABİLİYOR MUYUZ? BU GÜCÜ KENDİ ADIMA BİLE ÖRNEKLESEM, SİZLERİ ANLAMAK VE SİZLERE BİR ŞEYLER ANLATABİLMEK İÇİN ELİMDEN GELDİĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMI BELİRTMEK İSTİYORUM. AYRICA BU YAZIYI HEPİMİZ İÇİN, TOPLUMUN TÜMÜ İÇİN, YERİNDEDE DEVLET ORGANLARININ YETERSİZ KULLANDIĞINI GÖZ ÖNÜNE KOYMAK İÇİN YAZDIĞIMI ÖNEMLE BELİRTMEK İSTİYORUM.


Artık toplumun çoğunluğu ile nedense konuşamıyoruz, toplumun büyük çoğunluğu neredeyse biri biriyle konuşmuyor ve iletişim şeklini internet veya buna benzer yollarla sağlamaya çalışıyor. Bende aynını yapıp size topluma ayak uydurmaya çalışıyorum. Teknolojinin bizlere sunduğu internet iletişimini kullanarak konuşamadığımız insanları bu yolla anlamaya ve kendimizi bu şekilde anlatmaya çalışıyoruz.

 

Dünyanın var olma mücadelesindeki bu türlü iletişim şeklini bir şekilde doğru kullanmak anlayıp anlaşılmak gerekirken bizler neredeyiz hiç düşündünüz mü? Evet, aslında internet güç ve kudret demekken bizler bu yolu da acaba gerçek iletişim şekli gibi yetersiz ve eğitimsiz kullanıyor olamaz mıyız? Bu soruyu bir eleştiri kabul edip yeterli olarak kullanıp faydalı şekilde kullanmanın önemine parmak basmak istiyorum.

Çoğu derdimi sıkıntımı ya da dilekçe ya da isteklerimi mail yada yazılı olarak ifade ettiğim devlet organlarının duyarsız tavırları beni yada ben gibi birçok insanı hüsrana uğrattığını herkes biliyorsa demek ki devlet yada bazı kurumlar dahi yerli yerinde bu teknolojik iletişimde pekte başarılı olduklarını ne yazık ki düşünmüyorum.

 

Kısaca bu gücün farkına varıp, bu yolla dünyaya bizde varız demek yerine öncelikle konuşup sonrasında internet ortamının gücüne sahip olabilsek nerelerde oluruz dersiniz? Bu konuyu yazmama gerek duymamın sebebi sağır ve dilsiz bir halı saha maçını izlerken aklıma bu konu yerleşmişti. Hayatımda izlediğim en güzel iletişim metodunu uygulayan bu insanlar gerek futbol oynarken gerekse iletişimin asıl şeklini uyguluyor gibiydiler. Uzun uzun izlediğimde ne kadar hassas bir anlama ve anlaşılma gayreti içinde diye düşündüm ve bir şekilde de onlara imrenerek baktım. Bunlardan aldığım asıl mesaj ellerinde olmadan engelli taraflarını artı bir durumda kullandıklarını hissetmiş olmamdı. Konuşmalarına gerek kalmadan anlaşmaya, anlamaya anlaşılmaya çalışabilmek ne kadar güzel bir iletişim şekli diyerek içimden geçirmiş oldum.

 

Peki, bizler neden konuşamıyoruz? Konuşsak ta yeterli olarak anlaşılıp anlamaya çalışamıyoruz? Bunun cevabını bulduğumda toplum olarak eğitimsizlik bir yana, eğitimlide olunsa bizlere bulaştırılan bir virüs gibi her şeyi biraz biraz yapma, az bilme, az konuşma, az anlama ve ne yazık ki çok tepki verme olarak örnek verebilirim. Konuşmanın yüce gücü varken konuşamamak ne acı bir durum değil mi?

 

Kim olursa olsun bu hassas konuyu anlayıp önce bu muhteşem iletişim şeklini unutmamalı diye tavsiyede bulunmak istiyorum. Sevdiklerimiz ile yeterli olarak samimi olarak konuşabilmeliyiz diye düşünüyorum. Bu gücü herkes kullanmayı unutmamalı diye düşünürken, yukarıda yazdığım internet yolu ile de, yazılı olarak ta, anlayıp anlaşılacak özeni biri birimize göstermeliyiz diye düşünüyorum.

 

YERİ YERİNDE SESLİ ÖZÜR, YERİ YERİNDE YAZILI İFADE İLE ÖZÜRÜ KULLANIRKEN, HER BİR BASİT KUSURUN HER BİR BASİT VE AF YOLU OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ. ÖZELLİKLE KONUŞMANIN YÜCE GÜCÜNÜ SAĞIR VE DİLSİZ KARDEŞLERİMİZİ HATIRLAYIP ÖNEMSERKEN, DÜNYANIN GELİŞTİRDİĞİ İNTERNET İLETİŞİMİNİNDE GERÇEK GÜCÜNÜN FARKINA VARMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İNTERNET TEKNOLOJİSİNİNDE DÜNYADAKİ HERKESİN BİRİ BİRİNİ ANLAYABİLECEĞİ BİR GÜÇ OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ. BU GÜCÜ GEREK DEVLET ORGANLARI, GEREK YETKİLİ MAKAMLAR DOĞRU KULLANMASI GEREKİRKEN, BİZ SIRADAN İNSANLARINDA İYİ VE YERLİ YERİNDE TOPLUMUN YARARINA KULLANMANIN HER BİR İNSANIN GÖREVİ OLDUĞUNUN FARKINA VARMALIYIZ DİYE SERZENİŞTE BULUNMAYI BİR GÖREZ KABUL EDİYORUM.

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.