31.12.2017 : SİYASETİN KİRLİ YÜZÜNDEN KAÇIŞ.

 

NEREDEYSE HERKES, ÇOĞU ÜLKE YÖNETİCİLERİNİN BECERİKSİZ OLDUKLARINI, BASİRETSİZ VE YETERSİZ OLDUKLARINI DİLE GETİRİYOR. Hatta neredeyse herkes herkesin aklıyla beyni ile alay ediyorlar. Türk milleti öyle Türk milleti böyle diye çoğu insan birilerini aynı sıfatla paylaşıp bu trajikomik durumu dile getiriyorlar. Ey Türk milleti, bu ülkede aklını beynini kullanan hiç mi insan yok diye kendime ve sizlere sormak istiyorum. Hiç mi bu ülkede iyiye giden akılcı çözümler yok, hiç mi bu ülkede kendini akıllı ve yeterli görüp toplumun haklarını gasp eden engelli beyinlileri de cezalandıracak akli otoriteler bulunamıyor. Bu duruma hiç bir kurum ya da kuruluşun laik olmadığını savunuyorum. Her bir dalda akli düşünceler ve çalışmalar yapılması gerekliliğini savunuyorum. Yeminle bu durumdan çok ama çok muzdarip ve üzgünüz. Bir anlatımla yetersiz, çıkarcı, vasıfsız, beceriksizler tarafından mı yönetiliyoruz diye kendime de size de sormak istiyorum. Bu ülkeyi bu güzelim ülkemizi neden bu hale sokuyorlar anlamıyorum, anlasam da hiç bir şey yapamamaktan üzgünüm. Ülkem insanlarının aklına saygı gerekirken, ülkem insanlarını doğru akılla yönetilmesi gerekirken, ülkem insanlarının akıllı olduklarına sonsuz inanç duyarak, artık aklını ortaya koyması gerekir diye umut ediyorum.

Vallahi ak partililere, vallahi CHP lilere, vallahi, MHP lilere, vallahi o partiye bu partiye serzenişte bulunmuyorum bu geneli kamuoyuna sunarak topluma ses olmaya çalışıyorum.

PEKİ, Sizler evlatlarınıza, geleceklerine örnek olsunlar diye hangi siyasetçinin, hangi bürokratın, hangi değer verip yücelttiğiniz insanları örnek alıp evlatlarınıza bak bu şu makamda bunu örnek al diyebiliyorsunuz?  Neden bu yazıları bu kadar sitemli ve duyarlı yazdığımı belirterek yazının sonunda 2018 yılına yeni bir başlangıca geçeceğim.

Birini tanırım yemin ediyorum onun kadar siyaseten yalaka tanımıyorum. Yemin ediyorum bu kadar kıç yalayan sahte gülüşlü bir yağcı tanımıyorum. Evet, oda bir yerlere gelmiş. Nasıl mı? Tabi ki birçokları gibi buda aynı, birileri ile fotolar çektirmiş, birilerinin yanına oturmuş ve artıklarından beslenmiş, Yalamış yutmuş ve basında okuyorum ki evet oda koltuk sahibi olmuş. Ne olmuş dersiniz?  emin olun insan olamamış olsa da, zengin olabilse de, haram yiyen onursuz ve şereften yoksunluğu hiç bir zaman tercih etmediğimi de vurgulamalıyım. Kendi aklı ve kendi becerisi ile bir yerlere gelemedikten sonra, hakkı ile değil namusu ile değil,  adam olmadıktan sonra neye yarar diyerek, bu sahte ve çıkar dolu torpilli onursuzluğun yerine fakirliğe ve yokluğa onurlu bir düzgün duruşu tercih ettiğimi de belirtmeliyim.

ŞİMDİ GELELİM ASIL ÖRNEK ALINACAK İNSANLAR ÖRNEĞİNE. Ey benim kadar değerli, bizler kadar değerli, herkes kadar değerli ülkemin mihenk taşı kardeşlerim. Etrafınıza bir bakın oy verip bizleri yöneten liderlerin aile eşrafına bir bakın, kimi ya da kimlerin çocukları iyi bir örnek olarak görebiliyorsunuz? Peki, çocuklarınıza hangi erkek ya da kız örneğini evlatlarımıza verebiliyoruz? Bunu kendime de sorarak şu sonuca ulaşıyorum, Yok emin olun yok, bu kesimden iyi örnekler bulamıyoruz ve iyi örnekleri de göremiyoruz. Gerçekte iyi örnek ise, yine kendi içimizden ve kendi sıradan insanların içlerinden çıkabiliyor.

Mademki bu iyi görünen örnekleri kendimize ya da evlatlarımıza düstur göremiyorsak, neden yüce görüp yüceltiyor göklere çıkartıyoruz. Peki, bizler onları yüceltip dururken, onlar ne yapıyor farkında mısınız?

Peki, o iyi örnekler ne yaptılar? Pardon bu kötü örnekler ne yaptılar dersiniz? Kendi çıkarları için, kendi ailelerini zengin etmek için, bir makam ve mevki uğruna ülkemizi kirlettiler, pislettiler her tarafı olmadık toz dumanına soktular. Bizleri kendilerine mahkûm ettiler. Bizler ise yani, Türk toplumu bu pisliklerden uzak durarak özümüzü korumamız gerekmektedir. Ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya ve yaşatmaya çalışarak gerçek bir vatansever olarak örnek davranışlar göstermeye çalışmalıyız. En doğru davranışı biri birimize gösterirken, herkesi eşit görerek dışlamadan kendimizi karşımızdan üstün görmeden bu olumsuz örneklere inat toplumsal birliğimizi yaşatmalıyız. Bu birlik mesajlarını bu tür olumsuz örnekleri yaşatan siyasetçi ya da ülke yöneticilerine de tavsiye ederek, şu temennilerde de bulunuyoruz. Pislik içine bulaşmış bazı siyasetçi ve bürokratların yöneticilerin bu pisliklerinden utanarak sıkılarak en kısa zamanda cezalarını çekmelerini temenni ediyoruz. Kim olurlarsa olsunlar kendi konumunu bizlerden koruma altına alanları ise, en yakın zamanda hak ettikleri çöplüklerine dönmeleri temennisini de umut ediyoruz. Türk toplumu olarak birlik ve beraberliğimizi özlemle bekliyor, gerçek özümüze dönmeyi en kısa zamanda yüce ALLAH tan temenni ediyoruz.

EVET, ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDIM. Toplumsal görevim gereği ne yapayım diyerek çıktığım siyaset arenasında toplumu aslında hak etmeyenlerin yönettiği gerçeği ile karşılaştım. Fakirin fukaranın, aydının, akıllıyım diyenin, vatansever diyenin, dindarım diyenlerin aldatıldığı bir düzene şahitlik ettim. Ne kadar kötü bir düzende yönetildiğimiz gerçeğine katkımın zorluğunu gördüm. Mademki bu kadar çoklar, yalancı ama güçlüler, benimde küfür edip kızmamın ne kadar gereksiz olduğunu bizzat yaşayarak gördüm ve canlı olarak ta öğrenmiş oldum. Bu düzene ve bu düzendeki yöneticilere son sözüm şu olacaktır.  Kim olurlarsa olsunlar ne yazık ki yetersiz olduklarını hepsi bilmektedirler. Bu yetersizliklerini ise birbirlerini yiyerek kötüleyerek, reklam yaparak, yalan söyleyerek, sanki çok akıllı ya da vatansevermişler gibi, sanki çok dindar, sanki çok Atatürkçüler gibi, sanki daha çok Türkler, sanki sıradan insanlardan üstünlermiş gibi,  kendi yetersizliklerini kapatmaya çalıştıklarını da dile getirmem gerekiyor. Son seçimlerde bir tuvalet peçetesine verdiğim oyun ne kadar arlı ve ne kadar namuslu bir düşünce olduğunu da yaşamış olduğumu da bir ironiyle belirtmek istiyorum. Kısaca iyi ki bu davranış ile bu kirli ve pislik dolu sisteme uyum sağlamadım, iyi ki bu pislik dolu siyasetin bir parçası da olmadım. İyi ki onu bunu sahte yüceltmelerle çıkar peşinde koşmadım. İyi ki hiç bir partiye üye dahi olmadım. Sonuçta ise bu kirli düzende toplumun sosyal yönüne dönmenin ne kadar onurlu ve kadar namuslu bir şey olduğunu da görmüş oldum. Yukarıdaki anlatmaya çalıştığım onursuz örneklerden uzak kalarak kendi dünyama dönmeye karar verdiğimi belirtmeliyim.

DEMEM ŞUKİ ALIN O PİSLİKLERLE DOLU ÇÖPLÜĞÜNÜZDE EŞELENİN ALIN O SAHTE DÜNYANIZI SİZLERE BIRAKTIM.

 

    

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.