01.02.2020 : AKILSIZ BİR GEMİNİN KAPTANI, GEMİYİ BATIRMADAN DÜMENİ TESLİM ETMEZ.

AKILSIZ BİR GEMİNİN KAPTANI, GEMİYİ BATIRMADAN DÜMENİ TESLİM ETMEZ.

Alın bu sözü futbolda kulüplerin imkân verdiği bazı başarısız teknik direktörler için kullanın? Herhangi bir yerde siyasette kullanın Ticarette kullanın? İstediğiniz yerde kullanın. Ülkemiz geri kalmışlığında önemli bir gerekçe olarak kullanın. Evet, bir makamı ve bir mevkii hak etmeden elde edenlere gelsin.

ÜLKEMİZİN SON HALİ NE YAZIK Kİ BÖYLE sporda Antrenörler kulüp başkanları takımları batırıyor bırakmıyorlar. Siyaseten de böyle, ekonomide böyle, çoğu işleyişte ne yazık ki böyle statü gereği bulundukları beceriksiz ortamları bırakmak istemiyorlar. Ciddi bir örnek, bir teknik direktör bir takımı çalıştırıyor adam son sıralara takımını getirmiş yerini bırakmıyor. Ne kadar cahil ve beceriksiz olduğunu bizzat gördüğüm bu örneklere şu başlığı attım. Akılsız bir insan bir geminin kaptanı ya da bir takımın kaptanı ya da bir idareci idare ettiği mekânı işi batırmadan ne yazık ki bırakmıyor. Gemi batıyor türlü bahaneler ile zor kör makamını ya da görevini bırakabiliyor. Bu örneği vererek aslında ülkemizin kanayan bir yarasına biraz olsun parmak basmak istiyorum. Ülkemizin trajikomik durumu bu beceriksiz işini bilmeyen ve işini hiç bir surette başaramayan yeteneksizler torpil ve adam kayırma ile bir futbol takımında olsun, bir belediyede, bir işte makamda boş yere yer kaplayabiliyorlar. Başta da dediğim üzere ne yazık ki akılsız bir geminin kaptanı, gemiyi batırmadan dümeni ne yazık ki teslim etmiyor. Bu olumsuzluklara bire olumlu bakış yapmış olursam.

Bir toplum düşünün kişi olsun bir takım olsun, hep kaybediyorsunuz ama sisteminizi değiştirmiyor hala eski metotları deniyor ve kaybetmeye devam ediyorsunuz. Kaybetmekte olduğumuz bir mücadeleyi tarzı ve tavrı acilen değiştirmeliyiz ki, iyice kaybetmeden kazanç ve gerçek başarıya adım atabilelim. Bu görüşte kaybetmekten bahsederken eğer kazanıyorsak Kazanmakta olduğumuz bir mücadele ya da çalışmayı inancı ise asla değiştirmemeliyiz. Gemiyi batırmaya örnek kaybetmekse, bu kaybetmede o gemideki kişileri genişletirsek toplumu ve yerinde tüm ülkeyi ilgilendiren bir kayıptan bahsedebiliriz. Sonuç olarak örnek verirsek bizlere sunulan imkânların altından kalkamıyorsak, verilen onca imkânı iyi kullanmadan kaybediyorsak, hatta etrafımızdaki sorumlu alanımıza da bu kayıplar olumsuz sonuç verebiliyorsa kaybettiğimiz en asgari düzeyde o görevi bırakabilmeliyiz.

Bazen hayatımızda çok önemli sebepler arar ve yüreğimizi ortaya koymak isteriz. Bana göre bir insanın en onurlu ve değerli şeylerinden biri, bir amaç ve gaye için yüreğini ve cesaretini ortaya koyduğu şeylerdir. Bana göre cesaret bu tür durumda bu cesareti ortaya koyacak olmamızdır. Bizlere etrafımıza zarar veren insanları verdiğimiz görevi, tabir ise dümeni elinden almayı bilmeliyiz. Eğer o dümende bizler var isek yapamıyorsak yapacak insanlara bu dümeni bırakabilecek onurlu bir tavrı ortaya koyabilmeliyiz. Yoksa yukarıda üstüne basa basa belirttiğim örnek söz ile akılsız bir geminin kaptanı olmadan gemiyi batırmadan dümeni teslim etmeliyiz. Ya da yönetimde olan bir idareci isek, bir başkan ya da müdür vs isek bu örnek dümeni bu tür beceriksizlerin, basiretsizlerin elinden almalı görevleri hak edenlere laik insanlara namuslu becerikli insanlara vermeliyiz. YOKSA AKILSIZ BİR GEMİNİN KAPTANI, GEMİYİ BATIRMADAN DÜMENİ ASLA TESLİM ETMEZ. Saygılarımla ünal duran.

 

 

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.