01.05.2018 : BENLİK VE HAYATA KATTIKLARIMIZ KATMAYA ÇALIŞTIKLARIMIZ.

Bu başlıkta anlatmak istediğim en önemli mesaj şudur. Yaşadığımız hayat istediklerimizi veremediğinde, almak için gerekli mücadeleyi verebilsek de bazen istediklerimiz olamayabiliyor. İşte bu durumda yaşam mücadelesine bir şeyler katmak için çalışıp durabiliyoruz. Bu çalışma öğle bir duruma gelir ki kendimiz için değil toplum için bir şeyler yapılması gerekliliği ortaya çıkabilmektedir. Evet, kendimiz için zaman geçmeye başladığında hayattan yalnızca ekonomik kazanç almanın erdem olmadığını anladığımızda bu duruma gelmiş oluyoruz. Bir şeyler yapmak, yemek için yaşamak değil, yaşamak için yemek. Yaşamdan hep almak değil yaşamada bir şeyler verebilmek, değer katabilmek. Asıl onurlu ve doğru bir yaşam şeklinin bu olduğu inancını taşıyorum. Hayata yaşama yaşayan topluma bir değer katmak için mücadele edip öğrendiklerimi, yaşadıklarımı topluma sunarak daha faydalı olunmanın erdemini yaşamak istiyorum. Ne bir ego, ne bir kibir, nede bir deneyim, kendimizi tatmin duygusu. Yalnız ve yalnız öğrendiklerimizi yaşama hayata ve hayattakilere katabilmek.

Bizi biz yapan en önemli değerlerden en büyüğü ta en eski insanlık geçmişinin bu günümüze taşındığı gerçeğini unutmadan, bir gün geçmiş olacağımız gerçeğini unutmadan geleceğe bu günden bir değer taşımaktır diye noktayı koyarak. GEÇMİŞTEN GELEN BİLGELİĞİMİZİ GELECEĞE FAYDA SAĞLAMAK İÇİN BU GÜN NELER BIRAKACAĞIMIZ ÇALIŞMALARINA BAŞLAMALIYIZ.

 

BENİM İŞİM YALNIZCA FUTBOL ÖĞRETMEK. En iyi şekilde öğrenip size aktarmaya çalışıyorum. Futbolu öğretmek benim işim, uygulamak ise futbolcuların işi. Yalnızca futbol oynamasını en iyi şekilde öğretirken oynamasını ise size bırakıyorum. Eminim sizler benden daha iyi oynayacaksınız. Benim görevim ise sizlerin yerine düşünüp saha dışında sizlerin düşünen beyniniz olabilmek olacaktır. En doğru oyunu oynamanız için sizlere futbolu öğretirken öğrenmenize de katkı yapmak için düşünmek benim işim olacaktır. Saha dışında aklınıza bedeninize yetenek ve öğreti kazandırırken, size futbolu oynamasını tam anlamıyla öğretmiş olacağım. Tabi ki bir tek farkla, futbolu oynamak ise sizlerin işi ve görevi olduğundan benim öğretim sizlerin yeteneği ile başarıyı ve kazanmayı getirmiş olacaktır.

 

HAYATIN BÜTÜNÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR. Bu sözü genel olarak söylesem de, futbol denilen spor dalında kullanarak öncelikle çocuklarımıza, gençliğimize akabinde topluma sunulacak bir örnek olacağını düşünüyorum. Her insanı, çocuğu, genci bir düşüncede görmememiz gerekirken, farklı yetenekteki bireyleri de ayrı ayrı görerek aynı platformda birleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Bu birleşim şekli futbol kulübümüzün ve yeni olan bu sistemin vazgeçilmez bir parçasıdır. Herkesi bir ve eşit görürken, tüm bireyleri anlayan ve dinleyen aynı duygularda, aynı safta doğrunun en doğrunun yanında buluşmalarını sağlamak olmalıdır.

Evet, bu sisteme ben zincir halkası düşüncesi diyorum. Sonuna kadar, bu sistemi tanıtıncaya kadarda uygulamaya kararlıyım.

A- Her bireyin kişisel şifresini anlarken, kendi şifrelerimi yani öğretilerimi de bu bireylerle birleştirerek, gerçek bir başarı sağlanacağına inanıyorum.

B- Benim işim yalnızca futbol öğretmek derken sporcuların yerine bizlerin gelişmesi, öğrenmesi, sonrasında bu gelişim ve öğrenimi sporcularımıza yarınlarımıza aktarmanın en doğru gelişim şekli olduğuna inanıyorum.

C- Verilen eğitim ve öğretimler en iyi şekilde anlatılması gerekirken, herkesin değerli bir birey oldukları gerçeğine inanarak gelişime, eğitim ve öğretime inanan ve bu uğurda çalışıp ve kazanan sporcular futbolcular yetişeceğine sonsuz inanç duyuyorum.  

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.