01.08.2017 : HADİ GELİN ÜLKEMİZİ DAHA İYİ YAŞANILIR HALE GETİRELİM.

 

>> Sabah temiz bir zihinle uyanmış sabahımızı, yeni günümüzü geleceğimizi düşünüyorum. Çoğu insanın yaptığı gibi hayatımız ve bu hayatı yaşadığımız ülkemiz hakkında her gün olumsuz düşüncelerle uyanırken düşünüyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum. En başımızdan en dibine kadar, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, bürokrat ve işadamları, siyaset kolunda iştigal edenler, toplumun her kesiminden kim ya da kimler olursanız olun, hadi gelin ülkemizi daha iyi yaşanılır hale getirelim. Evet, herkes kendini haklı görüyor, diğerinin fikrini önemsemiyor. Bu olumsuz toplumsal diyalog bizleri gelişimden uzak gelecekle alakalı bu tür olumsuz duygulara sürüklemiyor mu? Tabi ki sürüklüyor. Bu durumdan herkes muzdarip ve herkes olumsuz etkileniyor.

>> Bunun için ise bir şeyler yapılması gerektiğini hep düşünüyorum ve bir katkım almasını hayal ediyorum.

Her olumsuz durumdan şikâyet edip ama hiçbir şey yapamamak kadar kötü bir şey olmadığını düşünüyorum. İnsanları kötü bir sistem var etmez, edemez. Geliştirmez, geliştiremez. Tabi ki düzeltilebilir düzeltilmelidir kötü bir sistemden fayda görmüyorsanız ya da zarar görmüşseniz, o sistemden kaçmazsınız kaçmamalı o sistemin üzerine giderek o sistemi yok etmek yerine var olan sistemi düzeltebilirsiniz.

>> Bu örnekteki yok etmek yerine var etmek destek olmak düşüncesini her zaman örnekleyerek şu serzenişi paylaşmayı uygun görüyorum. Ne zamanki ülkemiz toplumu ve bu toplumun tüm insanları boşu boşuna konuşmak yerine çalışacak, üretecek, ülkemiz, vatanımız, geleceğimiz gelişerek güçlenecektir.

Yoksa başımızda kim olursa olsun, boş laflarla, boş sözlerle, yalanlarla, tembellikle beceriksizliklerle var etmeye çalışarak hiç bir şekilde gerçekten ileri gidemeyiz.

>> Sonuç olarak kendi kendimizle uğraşarak ancak içimizden düşman çoğaltırken gerçek düşmanlarımızı da bertaraf edemeyiz. Bu kinayeli sözleri emin olunki bir kişi ya da birilerine çarpıtarak örneklemiyorum. Genelimize ve toplumun tümüne örnek olması hasebi ile örneklediğimi belirtmek istiyorum. Her bir sıradan insanın bu toplum için bir şeyler var etmeye ve bir şeyler katkıda bulunduğunda ülkemiz ve geleceğimiz daha güzel olacağına inanıyorum. Bu doğrultuda başta da yazdığım gibi, hadi gelin ülkemizi daha iyi yaşanılır hale getirelim. Çalışıp üretelim dünyayı kimse kendi kendine değiştiremez. Ama öncelikle evimizden başlayarak, apartmanımıza, mahallemizden, kasabamıza, ilçemizden şehrimize, her birinden düzelterek ülkemizi daha yaşanır ve daha huzurlu bir yer haline getirelim.

>> BUNUN İÇİN İSE NELER YAPILMALIYI İSE, En başımızdan en dibine kadar, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, bürokrat ve işadamları, siyaset kolunda iştigal edenler, toplumun her kesiminden kim ya da kimler olursanız olun, HADİ GELİN ÜLKEMİZİ DAHA İYİ YAŞANILIR HALE GETİRELİM.

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.