01.02.2017 : SON ZAMANLARA İSTİNADEN TOPLUMSAL ANALİZ.

SİZİ, DE İLGİLENDİRİYOR HERKESİDE, SON ZAMANLARA İSTİNADEN TOPLUMSAL ANALİZ.

>> Son zamanlarda: herkes bir çeşit olmuş, iletişim bitmiş, saygı tükenmiş.

Evet, desen diğeri anlamıyor, Hayır desen diğeri anlamıyor. Fikrine saygı yok, neden diye soranda yok. Özellikle çevreyi ve olanları analiz edip dostuna, tanıdığına, arkadaşına fikir soranda yok, olumsuz TV baskıları, reklam ve tek yanlıların etkisi altına alınmış durumda birilerinin, belirli güçlerin yönetimi altında yaşıyor ve yaşatılıyoruz.

Toplumsal olarak sağlıklı bir karar vermek bir yana sağlıklı olarak ailemizi evimizi işimizi doğru dürüst yönetemez bir durumda olduğumuzu üzülerek belirtmeliyim. Bu sıkıntıları birilerinin görmemesi bir yana toplum olarak ta sanki ikinci sınıf muamelesi görüyor gibi hissediyoruz. Bu zor durumda ise bizlere daha zor bir karar verdirt tir meye çalışıldığımızı hissediyorum.

 >> Toplumdan bir vatandaş olarak bir anlatımda bulunmak istiyorum topluma sorumlu ve gerçekten yanlı bir anlatımda değil. Her bir başarılı çalışmaya destek verecek insanların çokluğuna inanıyorum. Yukarıdaki olumsuz durumumuza parmak basarak ülkem adına olması gereken birlik ve bütünlük kavramını hep örnekliyor ve herkesime ses olmaya çalışıyorum. Son zamanlarda herkes bir evet hayır tutturmuş ve beni de bu konuda karara zorladıklarını görüyorum. Birçok konuyu okuyup araştırıp sonra karar veren bir insan olduğumu çevremdeki herkes bilmektedir. Bu son karar verme konusunda da kendi fikrimi bazı yazılarda vurgulayarak toplumsal görevimi yerine getirmeye çalışıyorum. Yalnız evet hayır diyerek değil topluma da bu konularda fikir sunmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Altta ise yine birlik ve beraberlikle ilgili bir anlaşılır bir örnek sunmak istedim. Bunu benim açıklamamdan önce asıl bu yasaları ortaya koyan yöneticilerin yapmaları gerekirdi lakin topluma açıklama yapmadan, tartışmadan, bizlere zorla dayatma şeklinde sunmaları ise çok yanlış bir anlayış olduğunu düşünüyorum.

 GÜÇLÜ OLANLAR BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDENLERDİR. Tek başına değil.

>> OKUYAN ANLAYACAKTIR, Bu tezi planlarken ülkem gerçeklerine uyacak bir anlatım olduğunu anlamış olacaksınız. BİR AİLE YA DA BİR ŞİRKET DÜŞÜNELİM, 8 kişiden oluştuğunu varsayalım. Aile güvenliği, şirket güvenliğini sağlamak ve sahip olduklarına zarar gelmemesi için bir karar mekanizması geliştirirler. Bu güvenlik herkesin haklarını eşit kılmak içindir ve herkese 4 rakamlı şifre oluşturulmasını ve bu şifrelerin karar odasına giriş olduğunu söylerler. Herkes bunu uygulayarak karar odasına kendileri bu şifre yolu ile girebilirler. Bu odada 8 kişiden biride gelmese çoğunluğun dediği olacaktır ve bazı kararlar alınabilecektir. Karar odasının içinde ise gelir odası ve kıymetli değerlerin olduğu başka bir kapı bulunmaktadır. Bu kapıyı ise herkesin girebileceği ayrı şifrelerden oluşan ama 8 kişi bu şifreleri girmeden kapı açılamamaktadır. Bu güvenlik örneği herkesin eşit haklarla aynı değerlere sahip olduğunu ortaya çıkartmaktadır. Karar odasını meclise benzetebiliriz. Değer odasını ise ülkenin başına benzetmemiz mümkün olabilir. Güç yani 8 kişinin oluşturduğu bir güç, her türlü karar mekanizmalarını bir ya da iki kişiye verdiğimizde birlik olgusunun yok olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz. Evimizde dahi 5 kişilik bir ailede bir anne baba ve 3 çocuklu bir çekirdek ailede bile beraber alınan kararlar sonunda AİLE güçlenmekte aksi durumda ise aile parçalanabilmektedir.

>> OKUYAN ANLAYACAKTIR, Bu ricada herkesin basit anlayacağı bir örneği açıklamak istediğimi belirtmeliyim. En basit bir söylemde aldığınız ve sahip olduğunuz ortak bir aracı bir kişinin sürmesi adaletli bir durum yaratmadığı gibi, tek şoförün de uzun mesafeli yollarda ne kadar çok kaza yaptığını herkes çok iyi anlayabilecektir. Son zamanlardaki ülkemizdeki tek başlılık sistemine bir benzetme yapmaya çalıştığımı belirterek bu anlatımda olmazsa olmaz birlik gerçeğine basit bir tez ile örnekleme yapmış oldum.

>> KISACA VE NET OLARAK GÜÇLÜ OLANLAR BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDENLERDİR. Tek başına değil.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.