01.10.2017 : TOPLUMSAL OLARAK REDDETME KABUL ETMEME HATALARI İÇİN ÖZÜR DİLEMEME.

>> Toplumun gelişimi ve daha ileri düzeye gidebilmek için öncelikle yaptığımız hataları kabul edip düzeltmeye çalışmamızla mümkün olacağını düşünüyorum. Hiçbir insan yaptığı hatayı kabul etmeden yapılan yanlışa doğru gözüyle bakıp yanlışı doğru gibi savunuyorsa toplumsal olarak bu zihniyette bir sorun var demektir.

>> Geçmişe dönüp çocuklarımıza verdiğimiz eğitime ve terbiye ya da doğru yanlış kavramına baktığımızda şu gözlemi yapmış olabiliriz. Baskı altına alıp büyüttüğümüz çocuklarımızı, ya da baskı altında tuttuğumuz toplumun fertlerinden doğru yanıtı almamız mümkün olmayacaktır. Anne baba ve aile fertlerinin tümü çocuklarımıza kurduğumuz baskı ile hatalar ve kusurlar bastırılarak sanki her yaptığı doğru gibi var sayarak yaptığı hataları kabul etmeme yanlışı doğru gibi görüp özür dilememe durumunu toplumun çoğunluğunda görmemiz mümkündür. En astından en üstüne kadar yapılan işler icraatlar hatalı ama ben yaptım ise doğru göstermeliyim, yanlış olsa da savunmalıyım durumunu bizzat toplumsal hastalık olarak gördüğümü belirtmeliyim. Herkes demiyorum ama neredeyse toplumumumuzun çoğunluğu bu davranışı haklı temellere dayanıp kendini ve yaptığı yanlışı savunarak geleceğimize kötü örnek olmaktadır. Kendi hatalarımızı kabul etmeden başka bir suçlu arayıp ona yıkmak eylemi ne yazık ki son günlerde çoğunluk insanlarda görmemiz mümkündür.

>> Doğru davranışın hatalarımızı ve kusurlarımızı kabul ederek düzeltmeye çalışmak olmalıyken, hatalarımızla yüzleşmek olmalıyken, yaptığımız kusurları kapatmak, ötelemek yok etmek yerine düzeltmeyi özür dilemeyi sağladığımızda daha ileri düzeye gelişim olarak çıkmamız mümkün olacaktır. Hangi iş kolu olursa olsun kendi işimiz dahi olsa yanlışı aman sende dersek, yanlışı hep olur una bırakırsak ileri medeniyetlere çıkmamız mümkün olmayacaktır. En baştaki aile efradından başlayarak özür dilemeyi, kabul etmeyi, düzeltmeyi öğrettiğimiz gün topluma daha iyi bir örnekle çıkıp bu örnekleri çoğaltmamız da mümkün olacaktır.

>> Toplumun kanayan yarasından biri olan bu konuyu, kamuoyuna bırakarak idareci ve ülke yönetiminden başlayarak bu serzenişe cevap olarak düzeltmeyi, hataları kabul etmeyi, özür dilemeyi başlatarak topluma örnek olunacağını düşünüyorum. Toplumsal gelişimin en üstten başlayarak örnek davranışlarla sağlanacağı inancımı yineliyorum. Ailede baba, anne çocuklarına örnek olurcasına en üstteki idarecilerinde doğru insanlar olması ve topluma örnek olmaları gerekmektedir.

>> BU ÖRNEK TOPLUMUN EN BAŞINDAKİ İDARECİLERDEN BAŞLAYARAK, HATALARI KABUL EDEREK, HATA YAPILDIĞINDA ÖZÜR DİLEYEREK, YAPILAN YANLIŞLARI ÖNCELİKLE DÜZELTEREK MÜMKÜN OLACAĞINA İNANIYORUM.

NOT: Doğru iş yapan, hakkı ile özür dileyip hatalarını kabul eden, onurlu ve düzgün insanları takdir ederek, her kim olurlarsa olsunlar teşekkürü bir borç biliyorum. Kendileri ile onur ve gurur duyuyorum.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.