01.11.2018 : ÜLKE SPORUMUZ VE BU SPORA BİR ÖRNEK FUTBOL NEDEN GELİŞMİYOR?

   

 

ÜLKE SPORUMUZ VE BU SPORA BİR ÖRNEK FUTBOL NEDEN GELİŞMİYOR? 

> NE ZAMANKİ KULÜPLERİN KENDİLERİNE AİT GERÇEK BİR SİSTEMİ OLURSA, NE ZAMANKİ ANTRENÖR VE TEKNİK DİREKTÖRLER BEN HERŞEYİM DEMEDİĞİ ZAMAN TÜRK FUTBOLU ANCAK BÖYLE DÜZELİR.

> NE ZAMANKİ BOŞ BOŞ KONUŞMAK YERİNE AR-GE ÇALIŞMALARI, YETERLİ VE ÜST DÜZEY OLARAK AKIL, BEDEN ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİĞİNDE TÜRK FUTBOLU GELİŞİR.

> NE ZAMANKİ ÜLKEMİZE HİZMET ETMİŞ DEĞERLİ SPOR VE FUTBOL ADAMLARININ KATTIKLARI DEĞERLERE DEĞER KATILDIĞINDA TÜRK FUTBOLU DÜZELİR.

> NE ZAMANKİ EVLATLARIMIZA SAHTE VE SANAL EGO, SANAL BAŞARILAR YERİNE GERÇEK BAŞARILAR ÖĞRETİLDİKLERİNDE TÜRK FUTBOLU GELİŞİR VE DÜZELİR.

> SON OLARAK NE ZAMANKİ ÜLKEMİZDE SPOR VE FUTBOL CAMİASINDA BEN BİLİRİM DEĞİL, DAHA İYİ BİLENLER VARİSE DEĞER VERİLİP GÖREV VERİLDİĞİNDE, TÜRK FUTBOLU VE ÇOCUKLARIMIZ, EVLATLARIMIZ, GERÇEK TÜRK FUTBOLCULARI DEĞER GÖRÜR VE FUTBOLDA GELİŞİR VE DÜZELİR.

 PEKİ NEDEN YETERİNCE YILDIZ FUTBOLCULAR YETİŞMİYOR?

CEVAP: Tamamen kişiliksizlik ve eğitimsizlik, hani mental deniliyor ya, evet sorun tamamen mental yani ( ZİHİNSEL ) Açayım ve ülke futboluna bir nebze değer katmış olayım. Bir pc, yani bilgisayar, ya da akıllı bir telefon almış olalım, içinde ilk yüklü olan işletim sistemidir. Bu işletim sisteminin her biri bir donanımı çalıştırması için bir yazılıma yani ( driver, sürücü, ye ihtiyaç duymaktadır. ) İnsana benzetirsek her bir organın çalışması bir sağlık ekipmanına ihtiyaç duymakta, bu organlara kas, kemik, eklem, tendon, vs geniş geniş anlatırsak bedenin bütününün her birisi gerekmektedir. Evet, bu bedenin işletim sistemi ise beyindir ve mental yani zihinsel işletim sistemi de burasıdır.

Kısaca zihini doldurmazsak beden doğru çalışmamaktadır. Bedenin her bir bölümü zihne mental olarak ihtiyaç duymakta bedenin her bir parçası buradan gelen bilgiler ve emirler ile gerçek yeteneğini ortaya koymaktadır. Bu açıklamayı yapmamın asıl nedeni futbolun aklı ile tanışın derken, aklın beden ile birleşimi tanıtımını neden yaptığımızı da ortaya koymuş olacağız. 
3 yıla yakındır dosyalama ile uğraşırken her bir çalışmamızı somut olarak ortaya koymadan belkide 40 yıla aşkındır sporun ve futbolun içinde yaşayan biri olarak herkesten ülkemiz adına futbol bilgilerini sorarak ve araştırarak bu kadar gerçekçi olarak yazdığımı da belirtmeliyim. Her bir antrenöre sorduk, her bir veliye, her bir futbolcu adayına sorduk ve bilgilerimiz ile harmanlayıp futbol kulübü kurmaya karar verdiğimizi de belirtmeliyim. Bunca bilgi toplama sonucu neler çıktı dersiniz? Neden mi gerideyiz dersiniz? Neden mi bu kadar gelişmiş bir ülkede futbolcu yetişmiyor, doğru dürüst antrenör yetişmiyor, doğru dürüst sonuç çıkmıyor dersiniz? Evet, cevaplayacağım ama öncesinde değerli antrenörlerimiz e ve değerli futbolcularımıza ve idarecilerimize hakkını teslim ederek güzel örnekleri tenzih ederek kötü ve olumsuz örneklerden bahsetmek istiyorum.

Kısa bir zaman oldu projelerimizi ortaya koymaya başlar başlamaz bir hasetlik, bir hainlik, bir çekememezlik, hiç görmediğimiz ya da tanımadığımız insanların dahi bizlere buğz ile bakmaları, ön yargı davranmaları ile buda nedir diyerek toplantılarımızda bahsederek kendimize ve aynaya bakarak nereye gelmişiz demekten kendimizi alamıyoruz. Yemin ediyorum daha yüzünü görmediğimiz bizi tanımadan sosyal medyadan engel koyanlar mı dersiniz, öğrenciler bizi tercih etti diye bizlere kıskançlıkla tavır koymaları mı dersiniz. Evet, bu konuyu anlatma gereğimiz ülke futbolunun kimlerin yönetiminde ve elinde olduğunu ortaya koymak için gerçekten çok önem arz etmektedir. Konu yalnız biz değiliz bende değilim, ne ilkim nede son olacağımı da zannetmiyorum. Neredeyse çoğunluk antrenörler, çalıştırıcı ve yöneticiler biri birine düşmancasına kötülemeler inde biz kesinlikle ilk örnek değiliz demek istiyorum. Ülkemizdeki cehaletin sardığı zehir dolu benlikler neredeyse her yanı sarmışlar gibi geldiğini üzülerek dile getirmeliyim.

PEKİ NEDEN? Kibir dolu yöneticiler ve antrenörler yalnızca ben iyiyim, ben çok bilirim benim dediğim doğru diye diye çalışmayan hep aynı şeyleri öğrenip aynı şeyleri tekrar eden ama üretmeyen üretemeyen çok iyiler, çok bilenler ordusu. Eline bir tane proje almayan, alsa da oradan buradan toplayıp yukarıda verdiğim programa örnek virüs dolu programcıklar ile geleceğimiz olan çocuklarımıza verecek hiçbir şey kalmadığını kendileri de bilseler de bu kendi sahnelerinde kendileri yazıp kendileri oynamaya devam etmektedirler. Çok sert yazmıyorum ama gerçekleri de ortaya koymanın bir gereklilik olduğunu düşünerek yazmayı bir görev azlediyorum.

REÇETE: kısa uzun eleştirirken çoğunun hatasını ben ve bizler yapmayalım diyerek bir reçete sunmayı şeref sayıyorum. 100 kişiden 90 ı her şey kötü diyorsa 10 kişi doğru biliyor demektir. Ya da 10 kişinin yenilikçi yaklaşımı ve çalışması desteklenmeli sonucu çıkmaktadır. Ben şu kadar yıl vs 30 yıl futbol oynadım, ben şuralarda oynadım, ben oyum, ben buyum, ben ben ben diyerek gençliğe hiç bir şey veremeyen bir kesim sanal ve sahte egodan başka bir şey öğretemiyorsa ülkemizde futbolumuzun gelişmesi ne yazık ki mümkün değildir. Ne zamanki eğitim, daha çok eğitim dediğimizde, mütevazı ve bilgelikle üretkenlikle çalışıldığında gerçek başarı kaçınılmaz olacaktır. Tüm dünya gelişimindeki sonuçlar ülkemizde yabancı futbolcuların çokluğu bizlerin gerçekten eksikliğimizi ortaya koymaktadır. Hep dediğimiz gibi yetiştiricileri, öğreticileri, eğitici antrenörleri öncelikle yeterli ve iyi yetiştirmeden yeni bir nesil yetiştirmekte çok ama çok zor olacaktır. Ülkemize uygun bir futbol eğitim ve öğretim sistemini denemeden başarılı olmak gerçekten zor gözükmektedir. 
Yukarıdaki benzetmem deki gibi sonlandırmak istiyorum. Bize göre ülkemize göre mental yani zihinsel bir yeniliğe ihtiyacımız vardır. Bu yeni sistemi hazırlayarak ülkemize imkanlarımız doğrultusunda sunmak istiyoruz. Yeterli imkan verilir ise bu yeni sistemi farklı bir mental yani zihinsel eğitim öğretim ile ülkemiz sporuna ve futboluna kazandırmayı gerçekten gençlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız için çok ama çok arzu ediyoruz. Bu bilinç ile de durmadan çalışıyor ve üretmeye devam ediyoruz. Son olarak tekrardan değerli antrenörlerimiz e ve değerli futbolcularımıza ve idarecilerimize hakkını teslim ederek şu dilekler ile bu önemli yazıma son vermek istiyorum.

LÜTFEN KİBİRLİ OLMAYIN, HERKESE SAYGI DUYUN. Herkesi ya da çalışanı küçümsemeyin. Çalışanı siz çalışmıyor üretmiyorsunuz diye hor görmeyin. Hasedi bırakın, ne oldum demeyin ne olacağım deyin. Bırakın gelecekteki evlatlarımız bizleri geçsinler, onlar üzerinden prim yerine onların değerli olmalarına gelişmelerine bir değerli gölge gibi destek olun. Ve sanal ve sahte egodan vazgeçin sizin o değerli geçmişiniz çocuklarımıza örnek olsun gölge olmasın. Ve lütfen evlatlarımızın etrafında sigara ve alkol içmeyin iyi ve güzel örnek olun.
Söz veriyorum bende tüm bu uyarıları kendi adıma yapmaya şerefim üzerine söz veriyorum. İstemeden bir yanlış söz ile yanlış anlamaya meal verdiysem yazılarım adına şimdiden affınıza sığınıyorum. Kulübümüz adına ve kendi adıma değerli görüşlerinizi eğer çalışmalarımızı olumlu görüyor iseniz desteklerinizi rica ediyoruz.

Saygılarımla Antalya genç kramponlar futbol kulübü başkanı ve kulüp sportif direktörü, Ünal duran. www.unalduran.com

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.