01.02.2018 : İYİ, Kİ.

>> Gerçekten Allah katında iyi bir insan olabilmek derken, iyi ki demenin başlangıcını bu iyi insan olmak başlığı ile açılış yapmayı uygun görüyorum.

Toplumu yönetmeye çalışan, eline çeşitli makam alanlar mı dersiniz, bir yerlerde çeşitli imkânlar ile doldurulmuş mu dersiniz, sosyal statü ile farklı bir kişiliğe bürünmüş mü dersiniz, herkes, neredeyse herkes kendini birilerine şah ya da padişah gibi göstermeye çalışıyorlar.

Kimileri çocuklarına, kimileri karılarına, kimileri çevresine, kimileri ise toplumun tümüne, evet bazı siyasetçilerden ya da toplumun bir yerindeki birilerinden bahsediyorum. Evet, bunların çoğu ise bir padişah ya da kral ya da daha ileri gibi gösterilmeye çalışırken aklıma şu soru geldi.

İnsanlara yardım etmenin, bir kral gibi padişah gibi hükmetmenin daha iyi bir yolu yok mu?

Yüce Allah, ın büyüklüğüne biraz olsun inanıyorsak bırakın bu kadar büyüklenmeyi, biraz olsun haddimizi bilmemiz bile insan olmanın erdemini herkese çok daha iyi göstermiş olacaktır. Toplumu bölen, yok sayan, sen benden bizden değilsin diyerek ne kadar daha büyüne bilinir gerçekten merak ediyorum.

Eski kavimlerde bu kibir ve gurur büyüklük ve kibir hastalığından çoklu tanrılığın doğduğunu bilmiyor muyuz? Etrafınıza çok iyi bakın, birileri bu çoklu tanrı rolünü oynamıyor mu? Kısaca bir büyük var ise oda yüce Allah tır, bir tek ona küçülüp bir tek ona, o yüce makama küçülmenin ve eğilmenin gerçek bir inanç olduğunu lütfen ama lütfen unutmayalım.

İnsanlara yardım etmenin, bir kral gibi padişah gibi hükmetmenin daha iyi bir yolu yok mu? Evet var.

İnsana insanca muamele etmek, hayvanlara eziyet etmemek, doğayı korumak ve kollamak, insana insanlara eşit davranmak, yerinde bir gönül almak, yerinde düşeni kaldırmak, yerinde bu hayattan bıkmış hayatını bir intihar düşüncesi ile sonlandıracak insanları hayata bağlamak. Yerinde bir katil olacak insanı katil olmaktan uzak tutup topluma kazandırmak, yerinde düşmanı dosta çevirebilmek, yerinde bir şekilde öğretmen olabilmek ve doğruları öğretebilmek, yerinde aç susuz birini doyurmak, yerinde arkadaşının, dostunun, akrabanın, yakın ya da uzak akrabanın gönlünü almak hal hatır sormak,

Evet, gerçekten yolu var, gerçekten Allah katında iyi bir insan olabilmek. Bu yazının başlangıcı burada anlam taşıyor ve iyi ki diyerek neden iyi ki dediğimi yazıya dökmek istiyorum.

Yukarıdaki ortamı görünce şu söylem ile serzenişime devam etmek istiyorum. ( İyi ki ) Hiç bir partiye üye olmadım olmayacağım, iyi ki olmamışım, iyi ki bu şereften namustan yoksun bazı vatan hainlerinin yanında değilim, iyi ki bu değerli şehitlerimizin kanlarının akmasına sebep olan bazı asalakların uşağı olmamışım. İyi ki toplumsal olarak bir tarafta değilim. İyi ki Türk olmuşum, iyi ki Mustafa kemal Atatürk, ün kurduğu cumhuriyetin bir savunucusuyum. İyi ki yanlış olan hiç bir değeri övmüyor yalakalık yağcılık yapmıyorum. İyi ki Türk toplumun gerçek bir örnek temsilcisiyim. İyi ki topluma bir değer katmak için çalışıyorum.

İyi ki başkasına başkalarına değil, Türk toplumuna inanıyor ve onların yanında tarafım diye kendimi adam zannediyorum.

İyi ki kimseyi dışlamıyor küçük görmüyorum, iyi ki kendimi bir makam sahibiyim diye akıllı zannetmiyorum, iyi ki bazı siyasetçi ve yöneticiler kadar akıldan zekâdan yoksun değilim.

İyi ki Allah tan başkasını ilah görmüyorum, iyi ki Allah tan başkasına boyun eğmiyorum. İyi ki Allah ın bir olduğuna inançla yalnızca ona kul ve köle oluyorum. Başkasına başkalarına değil.

İyi ki. Not iyi kelimesinin hiç bir parti ile alakası yoktur. Ya da bu yazının hiç bir parti ya da bir kişiyle de alakası yoktur. Toplumsal bakışım ve toplumsal vatandaşlık hakkım gereği fikir ve düşüncelerimi belirtmek için yazdığımı belirtmeliyim.

>> Saygı ve sevgilerim, insanı insanca seven ayırmayan, birlik ve beraberliği savunan insanı olduğu gibi kabul ederek yaşayanlara.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.