01.02.2019: TOPLUMA SPOR VE FUTBOL ADINA ( Yepyeni bir futbol eğitim ve öğretim

KONU: TOPLUMA, SPOR VE FUTBOL ADINA ( Yepyeni bir futbol eğitim ve öğretim sistemi. Kodlarsak Z.H.E.A. ve F.A )

 

> SİZE, KIYMETLİ VELİLERE, SPOR AŞKI İLE YAŞAYAN ÜLKEMİZ FUTBOLCU ADAYLARINA. FUTBOL SEVERLERİN HEPSİNE, KULÜP BAŞKANLARINA,  ANTRENÖR TEKNİK DİREKTÖR VE TÜM SPOR ADAMLARINA,  BASINA SPOR YAZARLARINA VE ÇOK DEĞERLİ TÜM İDARECİLERE VE OTORİTELERE

İyi okuyun çünkü hepiniz ve hepimiz sorumluyuz. Neden mi? ülkemizdeki genel spor konusunda olduğu gibi şahsımı da ilgilendiren futbol konusundaki olumsuzluklardan hepiniz ve hepimiz sorumluyuz bunu önemle belirtmek istiyorum. Bir veli olarak bir futbolcu adayı babası olarak 4 seneye yakındır içinde bulunarak genel olarak bir çerçeveden bakarken, futbola profesyonel olarak ta bakmak zorunda kaldığımı belirtmeliyim. Bunun asıl nedeni ülkemizdeki çocuklarımızın yok oluşu ve gençlerimizin yeteneklerinin azar azar kayboluşu ile ilgili olduğunu belirtmek istiyorum. Evet, ne benim evladım nede tüm evlatlarımızın yok olmasına müsaade etmemek için sorunun bir yerinden tutarak görev aldığımı belirtmek istiyorum. Bu görevi kendi kendime bahşetsem de mecburen aldığım bu görevin neresinde olduğumu kamuoyuna duyurmak istiyorum.

> Kimse sakın ama sakın kızmasın lakin işimizi ne yazık ki hiç ama hiç iyi yapamıyoruz, yaptığımızı zannetsek de biraz oradan biraz buradan azar azar bilerek ve öğrenerek birçok işte olduğu gibi futbol konusunu da ne yazık ki hakkı ile yapamıyor yapmaya çalışana da değer vermiyor görev dahi vermiyoruz. Dört seneye yakındır futbol hakkındaki sorunları araştırarak üzerinde çalışarak bir eğitim ve öğretim sistemi üzerinde testlerde yaparak etüt ederek sonuca vardığımı belirtmek istiyorum.

Bu sonuç neticesinde 18.11.2018 tarihi itibariyle kamuoyuna sunumlar yaparak tanıtmayı ve ülkemiz hizmetine sunmayı uygun görüyorum. Başta tff ye devamında Çeşitli futbol kulübü başkanlarına, ya da belediye başkanlarına ulaşmaya çalışarak bu sistemi tanıtmayı hedeflesek de, ne yazık ki şu an için bu isteğimizi başaramadığımızı da belirtmek istiyorum. Ülkemizdeki kangren haline gelmiş ben en iyisini bilirim, en doğru benimkisi, sen ne bilirsin en doğrusunu yabancılar bilir, bakın zaten yabancılar en iyisi, en iyi futbolcular yabancılar söylemi ile bu kangrenli duruma bizlerde takıldığımızı üzülerek belirtmek istiyorum.  Kısaca bu sesi ne duyan var, nede ne yaptınız ne yapıyorsunuz hadi bize de söyleyin mantıklımı diyen kimseyi ne yazık ki şu an için bulamadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum. Bir örnek verirsek daha çok kısa bir zaman olsa da, yaptığımız çalışmaları gören ve duyanların etkilenerek esinlendiğini hatta antrenmanlarını dahi benzer hale soktuklarını benzer çalışmaları kullanmaya başladıklarını görüyor ve duyuyoruz. Net olarak doğru yolda olduğumuzun bilinci ile tüm ülke geneline örnek olacak bu sistemin en kısa zamanda duyulmasını ve ülkemiz futbolunda en başta milli takımlarda dahi kullanılmasını heyecanla beklediğimi de belirtmeliyim.

Ülkemizin beyin göçünün ciddi bir sorun olduğu şu ortamda sesimizi duyurabilmenin ezikliğini hissederken, bazı yazılarımdan kısa kısa parçalar paylaşarak bu sesin duyulabilmesi umut ediyorum. Ne yabancı bir ülkeye taşınmasını nede yabancılardan bir umut beklenmesini de hiç ama hiç temenni etmediğimi önemle vurgulamak istiyorum.

FUTBOL ADINA DAHA İYİSİ HAZIRLANANA KADAR EN YENİSİ
Herkes kendi aklını beğeniyor olduğu yerinde saydığının gelişemediğinin farkına da varamayabiliyor. Kendi yaptığının doğru olduğunu düşünüyor ve öğrendiği gibi yapıyor, bu yaptıklarını ise bir üstünden öğrendiğinden doğru olduğuna inandığından yenilenmiyor ve eski ile yetiniyor ve gelişemiyor. Ne yazık ki gelişmediği gibi kimseyi de geliştiremiyor.

Oysa kendi aklımızı beğenmek yerine etrafımızdaki fikirlere değer verdiğimizde aklımıza akıl katarken, gelişime de destek vermiş olacağız. Kısaca eskilerle yetiniyor fikir olarak yenilenemiyoruz. Fikri gelişimi ise internetten yabancıların yaptıkları yenilikleri taklit ederek yeni bir şeyler yaptığımızı zannederek avunuyoruz. Ülkemiz olarak ne yazık ki her konuda bu şekilde örnekleniyor. Eskilerle başarı beklerken eskilerin yeni diye bizlere sunulduğunu da üzülerek görebiliyoruz. Sonuçta ise gerçekte yenilenemiyor ve gelişemiyoruz.

ÖRNEK BİR ESKİ YENİ BENZETMESİ: Konu futbol olsun bir kulübe ve takıma bir yeni kişi ( X 01) kişi ) ya da fikir geliyor, bu yeni deneniyor ve başarılı ya da başarısız oluyor ve eskiyor işine son veriliyor. Tekrar biri ya da bir fikirle geliniyor deneniliyor eskiyor yenisi geliyor. Bu süreç belki 1.2.3.4.5.10 Sefer değişiyor. Sonuç ( X 01) kişisi aynı fikirle tekrardan yeni diye idareye ya da yönetime gelebiliyor. Ne oldu dersiniz eski gelen kişi yenimi oldu dersiniz? Tabi ki hayır oda eski ve yeni diye bizlere yutturuluyor vesselam. Kişi yada kurum örneği vermedim sizler bir takıma uyarlayın ülkemiz spor yada herhangi bir konuya entegre edebilirsiniz. Yeni yenidir eskide eskidir yeni eskiyince o eski kendini yenilemediği sürece eski olarak kalacak ve bizlere gelişim sağlayamayacaktır.

KONU FUTBOL OLDUĞUNDA DA Aynıdır. Eskiler ile bizleri geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi geliştireceğini zanneden bir düzen yerine yepyeni bir sistem denenmeli ve bu sistem ise yeni yepyeni  ( http://www.genckramponlar.com/hakkimizda/agk-sistem-sekli/ ) Z.H.E.S. ve F.A Eğitim ve öğretim sistemi olmalıdır.
Eskiden yeni olmaz, yenilik şarttır ve ülkemiz için en doğru olanı yeniyi en doğruyu bulmak ve bu doğruyu yeni kabul edip sahip olmak olmalıdır.

Proje adına sorumlu: Ünal duran > www.unalduran.com

 

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.