01.01.2019 : 2019 yılına giriş, yeni umutlarla yepyeni başlangıçlara

                                                        

DİLE KOLAY 53 SENE, 01,01 ile başlayan ve 1965 in Şubatın 14 ü ile çıkılan bir yolda ilk karşılaştığım 01.01.1966 bu gün ise 01.01.2019 un ilk günü.  Kısaca tam 53 yıla girişim, 01,01 ile başlamış oldu. Ve yüce ALLAH, ın yaratanın son diyeceği güne kadar acısıyla tatlısıyla her yıla biraz daha umutla yaklaşarak sonsuzluğa bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.

 

Bu yaşanmışlığın geçtiği süreye objektif olarak baktığımda Her zaman insanlığa bir değer katmak için yaşadığımı düşünüyorum. Hani bu yolda istediğimi yaptım mı onu da gerçekten bilemiyorum. Kibir olmasın diyerek şunu yaptım bunu yaptım demenin egoist bir gösterge olacağını düşünerek ne yaptı isem, nelerle uğraştı isem en iyisini en doğrusunu yapmaya çalıştığımı da belirtmeliyim.

 

Bazen yaşama baktığımızda en güzel şarkıların türkülerin, en değerli şiirlerin, en önemli resimlerin, en güzel en önemli eserlerin inşa edildiğini, ama bunca önemli yapılanların insanlık için olduğunu görerek ülkem ve kendi adıma üzüldüğümü belirtmeliyim. Bu üzüntünün en büyük kaynağı dünya geneline baktığımızda ülkemiz insanlarının bu üretimin etki payında çok ama çok az söz sahibi olduğunu gördüğümden kaynaklanmış olmasıdır. Eğitim ve öğretim deyince neredeyse çoğunluğun konuşunca olur, birde yeterli imkânlar sunulursa çok ama çok daha iyi olur bakış açısını her yerde görebiliyoruz. Özellikle fiziki imkânları olan kurumlar dev gibi tesisler kursalar da içine insan faktörünü anlayan, birde ülkemiz sosyolojisine uygun bir sistem koymadığınızda yalnızca görsel şov yaparak asıl başarıyı kazanmanız mümkün dahi olamayacaktır.

 

Her yıl kısa kısa saatlere bağlanmış olsa da hayatımız çok ama çok çabuk geçtiğini salisenin döngüsüne baktığımızda daha da iyi anlamış olabiliriz. Bu geçen değerli zamana değerli bir şeyler katmanın önemini anladığımdan yaşama bir değer katmanın en büyük zenginlik olacağını düşünüyorum. Kendi ülkemiz gerçeklerine de uygun olarak ülkemiz adına vatanımız, çok değerli milletimiz adına bu değeri arkamda bırakmak için bu günden yaşamın sonunun ortasında bu sorumluluk için çalıştığımı belirtmek istiyorum.

 

Doğru yolda olduğumu bilerek ve bildiklerimi yaşamda test ederek bu inancı geliştirdiğimi dile getirirken, yaşamsal tecrübenin konuşmaktan önemli olduğunu hep dile getirmekteyim. Çoğu konuşanların boş eylemleri bir hastalık haline gelmiş bir ortamda her yerde olduklarını üzülerek gözlemleyebiliyorum. Boş boş konuşan bu çoğunluğu hep eleştirerek dile getirmekteyim. Geçmişime bakarak neler yaptığımı ne konuşursam o konuşmanın bir somut eyleme dönüşmesi gerektiğini hep savunmaktayım. Bu güne geldiğimde ise geçmişte yaptıklarımın yaşadıklarımın somut olarak ortaya koyacak bir önemli uğraşımı da şu sıralar ifa etmeye çalıştığımı belirtmek istiyorum.

 

Ne yaparsak yapalım en iyisini en doğrusunu yapmak gerektiğini savunan birey olarak şu an içinde antrenörlük yani futbol eğitmenlik konusuna atıldığımı dile getirmem gerekir. Spor konusunun bir kolu olarak futbolcu yetiştirirken iyi bireylerde yetiştirmek için hayatın tümünde tecrübeli olunması gerektiğinin bilincinde olarak yapmaya ifa etmeye başarılı olmaya çalıştığımı da vurgulamalıyım. Bu başarıyı ortaya koyulduğunda ben değil bizler kazanacağımızı evlatlarımız çocuklarımız kazanacağı inancını savunmaktayım. Benlik bir yana bizlik bizler için toplum için en önemlisi tüm insanlık için çalışmanın değerini ve önemini bilerek 01.01.2019 yılının ilk salı gününe de hayata yeni başlamışçasına çalışarak üreterek başladığımı belirtmek istiyorum. Umutlarım ve dileklerim tüm yazımın tamamı gibi gerçek bir değeri ortaya koyarak dünyaya bir eser bırakmak için çalışmak ve üretmek olacaktır.

 

İNŞALLAH BAŞARIR VE ÜLKEM ADINA MİLLETİMİZ ADINA, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ ADINA BİR DEĞER OLUŞTURURUM. Kendi adıma yeni yılın ve geleceğin ülkemiz adına, milletimiz adına tüm insanlık adına huzur ve başarı getireceği bir gelecek olmasını yüce yaradan cenabı Allah tan diliyorum, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.