01.09.2020 : NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL.

NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL.

KUSURA BAKMAYIN GEÇMİŞTEN VE GELECEĞİMİZ OLAN EVLATLARIMIZIN VE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ AMA İMKÂN VERMEDİĞİNİZ, ÖNÜMÜZE ENGEL KOYUP BAŞARMAMIZA MÜSAADE ETMEDİĞİNİZ TÜM EKSİK VE YETERSİZLİKLERİNDEN HATTA BİZLERE YÜKLEDİĞİNİZ AMA ASLINDA SİZLERİN BAŞARISIZLIKLARDAN NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL.

Yukarıdaki koskoca başlığı çok ama çok düşünerek yazdım. Hatta bir yazımı silerek yenileyerek düşünerek yeniden yazıyorum. NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL. Derken kendi sorumluluğumuzu da bilerek bu yazıyı yazıyorum. Sırf Kendi adıma diye yazmıyorum çevreme ve ülkem insanlarına bakıyorum ve hüzünleniyor bazen de kızıyorum ve elimden bir şey gelmiyor, ancak bu cılız sesi haykırırcasına duyurmak için tüm ülkem insanlarının adına yazmayı bir borç biliyorum. Tüm yaşamım boyunca her konuda çektiğim sıkıntı ve sorunlara göğüs germeye çalışırken şu gerçeklerle karşılaştım. Beni yetiştiren yaşam ve ustam olan hayat bana çok şeyler göstererek beni eğitti ve hayatta iyi bir usta yaptı. Bir tek usta ben değilim ve benim gibi çokları bu ustalıkla yaşamda ayakta kalmaya çalıştığını bilerek toplumsal olarak herkese atıf yapsam da basit bir örnek olarak kendimi gösteriyorum. Evet, Yaşamıma ve ülkemin acı durumuna suçlu aramak amacında değilim dersem de? yinede gerçek sorumlu ve suçlulara bir serzeniş yaparak biraz olsun kendilerine bakmalarını bizler adına geleceğimiz adına sorumlu olmalarını hedefliyorum. Ne ünlü nede zengin, nede her türlü imtiyaz ve güce sahip olan herkese değil, bazı sorumlulara daha da sorumlu olmaları gerekliliğine parmak basmak için yazıyorum. Arada bir haykırış olarak şunu demek istiyorum. Lütfen ama lütfen kendinize gelin, çünkü tüm olumsuz durumlardan ve ülkemizin başarısızlıklarından NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL.

Gelin şu anki yaptığım işim ve uğraşıma gelmeden toplumsal bir hatırlatma ile asıl konumuza dönelim istiyorum. Ülkemiz ve geçmişimiz onurlu ve şerefli bir geçmişin gölgesinde bugüne gelirken bugüne kadar yaşadıklarımızı suçunu hep birilerine değil herkesin biraz olsun sorumlu tutulması gerekliliğine inanıyorum. Bu günkü idari sistemin kurucuları bugüne emanet ettikleri sistemlerin eksiklerine artılar koymadıysalar asıl suçlular bu tür kişi ve kimler olursa olsun hangi mevkide olurlarsa olsunlar asıl suçlular bu tür kişilerdir. Bugün bir insanı yetiştiremiyor isem işimi iyi yapamıyor isem geleceğe bir artı koyamıyor isem o suçlulardan biride ben olacağımı çok iyi biliyor ve bu sorumluluğu taşıyarak kendimi de aynı kefeye koyduğumu belirtmek istiyorum.

Konum olan spor dalı olan futbol ile ilgileniyorum. Geçmişimden bugüne gelirken nice yeteneklerin yok olduğunu, sahip olunmadığını çok ama çok iyi biliyorum. Belki de bunlardan biride benimdir. Evet, bugün yine farklı bir çalışma ile Antrenör olarak sıfırdan başlamışçasına yeni bir umut ile yaşama ve ülkeme geleceğimiz olan evlatlarımıza destek olmaya çalışıyorum.

Geçmiş olan yokluk ve yaşamsal zorluklar ile bugüne ancak kendimi yetiştirmeye adayarak bugün kendi yaşam tecrübe ve bilgilerimi yetiştirici öğreten konum gereği futbol antrenörü olarak devam ettirmeye çalışıyor ve yeni nesile destek olmayı onların yok edilmemesine biraz olsun değer katmak istiyorum.

ALIN SİZE BİR ÖRNEK. Ülkemiz futbol eğitim ve öğretimi çoğu branş ve iş kollarında olduğu gibi ne yazık ki yetersiz ve eksiktir. Hatta kendimize ait bir sistemimiz olmadığı gibi ne yazık ki yeniye uyum görünümü olsa da aslında eski ve melezdir. Biraz oradan biraz buradan alıntılar ile idare etmeye çalışıyoruz vesselam. Kısa ve net olarak ispatı mümkün olan durum ortada olduğu gibi ülkemizde yeterli derecede yıldız futbolcu yetiştirilemediği liglere baktığımızda durum ortadadır. Sonuç olarak ise bir yıldız futbolcu arasak dışarıdan ve çoğu da ne yazık ki yabancıdır. Biraz araştırma yaptım ve tahmini olarak profesyonel olarak dahi toplam 5000 oyuncuyu varsaysak yarısı 2500 tanesi yabancıdır. Basit bir hesapla dahi 1 sezonda milyar dolar ı aşkın paramız yabancılara gitmektedir ve öz sermayemiz olan evlatlarımızın hakları yabancı sporcu futbolculara akmaktadır. Oysa bu paralar evlatlarımızın yetişmesi için ve arge yani araştırma ve geliştirme yapacak bizlere destek olunabilse ülkemiz sermayesi burada kalacağı gibi ihraç edeceğimiz sporcularda olacağından daha başarılı olacağımız kesindir. Kısa ve net yetiştirmek zor, alıp satmak ticaret yapmak çok kolay olduğundan yabancılar tercih edilmektedir. Sırf denemek için iki yabancı futbolcu adayı ile çalıştım yemin ediyorum ki bizlerin evlatlarına imkân verilsin hiçbir yabancıdan eksikleri yoktur. Basit bir örnekle bir Türk futbolcu başka ülkede yetişiyor ise kendi ülkemizde yetişmiyor ise bunun suçlusu bizlerin başındaki idarecilerdir. Antrenörler olsun bunları yetiştirenler olsun çoğu ne yazık ki yetersiz olduğundan yeterli derece de sporcuları ve ülkemiz futbolcu adaylarını yetiştirememektedirler. Alın size bir örnek derken? Bir belediye takımı ve başındaki yönetici antrenör 12 yıldır burada görev yapıyor lisanslı futbolcu sayılarına baktığımda 200’e yakın lisanslı amatör varken, a takımına bunların 5 yada 6 sını aldığı gibi doğru dürüst oynatmıyor. Herkesin hayali böyle bir belediyenin parasını ve imkanlarını kullanarak ülkeye değer katmak olmalıyken bu şahıs veya benzer örnekler evlatlarımız yerine altyapıdan değil dışarıdan transfer yapıp belediyenin parasını zarara sokuyor. Peki, başarı yok sonuç ise en son ligde ne yazık ki sonuncular. Peki, bu yetersiz örnekler şu an nerde dersiniz aynı yerde oturmaktadırlar. Kısaca bizlerin argelerine ve projelerimize engel olarak makamlarında başarısız şekilde oturmaya devam etmektedirler. Ülkemizin bir basit örneğini gerçeklere dayanarak örneklesem de bu olumsuz örnekler her yerde görmek mümkündür. Deveye boynun eğri demişler. Nerem doğru ki demiş.

Demem şu ki ülkemizde bu olumsuzluklar ne yazık ki çoktur. Reçetesi de herkesin aklını başına alarak ülkemiz adına geleceğimiz adına evlatlarımız adına herkesin işini vatan ve millet aşkı ile yapması gerekliliğidir. Herkes bende dahil işimizi iyi yaparsak sorumlu yaparsak ülkemizin her dalında başarılı olacağımız gibi dünya gelişimi ile de yarış içinde olmuş oluruz. Kendi karşılaştığım gerçeklere bakarsam, neredeyse birçok kapıda beceriksiz ve işinin ehli olmayan yetersizler ordusu ülkemizi sarmış ve bizlere bir imkân sunmadıkları gibi, hiçbir açık kapıda bırakmadıkları sonucunu ortaya koymaktadır. Son olarak Elimden geldiğince bu olumsuzlukları dile getirirken kendimi yetiştirmeye devam edip dokunabildiğim insanlara da örnek olmaya yetiştirebildiğim kadar en doğru şekilde yetiştirmeye çalıştığımı da belirtmeliyim. Bunca serzeniş sonrasında tekrar etmek istiyorum. Ülkemizin başarısızlıklarından NE YAZIKKİ YALNIZCA SİZLER beceriksiz ve yetersizler ordusu sizler, torpilli ve haksız yere o değerli makamları ve imkanları kullanan sizler, ülkemize ve insanlarımıza doğru dürüst bir fayda vermeyen sizler SORUMLUSUNUZ. BİZLER DEĞİL. İşini ve görevini başarılı olarak yapan, hak yemeyen, doğru ve dürüst çalışkan tüm idarecilere, konum olan ve gerçekten işini çok iyi yapan antrenör ve tüm idareci ve görevlileri tenzih edip ayırarak hak eden herkese saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Ünal duran

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.