01.08.2019 : HAYAL KURUN GELECEĞİNİZ OLSUN.

HAYAL KURMAYANIN GELECEĞİ OLAMAZ, ÇÜNKÜ GELECEK HAYALLERDE BAŞLAR.

Sabah ve gecenin son saatleri yine yıldızlara bakıyorum günlük duamı yapıyor geçmişimle bugünümü değerlendiriyorum. Devamında ise geleceğim için hayal kuruyorum. Biran gerçek olan hayalin gücünü düşündüm ve bu güçten hayalden güç alarak sabahın erken saatinde bu yazıyı yazıyorum. Biran çok iyi düşünelim bu anı yaşarken bir dakika ya da saat sonrayı garanti edebilir miyiz? Tabiki hayır. Mademki böyle bir garanti yok demek oluyor ki aslında bir dakika sonrası da, bir saat sonrası da, hatta planladığımız bir gün sonrası da hangi konu ya da düşünce olursa olsun hepsi bir düşünce de oluşan hayal değil midir?

Demek oluyor ki her bir düşünce aslında bir hayal ile başlayan bir başlangıçta diyebiliriz. Olumsuz olarak bilinen hayaller bazen olumluya döndüğünde ilk dediğimiz şu oluyor. Hayal ettim ve gerçekleştirdim. Evet, bende bu tezden yola çıkarak her hayalimi sorguluyorum bazen de olmayacak hayallerde kurabiliyorum. Olmayacak derken sadece ekonomik ve yoksunluktan kaynaklanan olumsuzlukların hayallerime engel olduğunu da belirtmeliyim. Bunlardan birini son zamanlarda gerçekleştirmeye çalışsam da gerçekleştirmek ve sonuçlandırmak için ise çok zorlandığımı da belirtmeliyim. Evet bu zorluğu ortaya koyarken bir zanaatkârın, ustanın, bir ressamın, bir mimarın, müzik insanının öncelikle hayal olarak ortaya koymaya çalıştığı bir eseri önceden bir hayalle yazıya döktüğü, mimarın ise öncelikle çizdiği şair veya bir yapımcının ise önceden çok ama çok hayaller yani düşünceleri beyninde zihninde gerçekleştirerek ortaya koymaya çalıştığını çok ama çok iyi biliyoruz. Olsun ya da olmasın düşünceler ve hayaller bizlerin yaşama kaynağıdır diye düşünüyorum. Nedense bunları yazarken bile birçok sıkıntıma rağmen sabahın erken saatinde kendimi huzurlu ve mutlu hissettiğimi belirtmeliyim. Demek oluyor ki hayallerde insanları mutlu edebiliyormuş.

Kısa ama net bir söylem ile lütfen ama lütfen hayal kurmaktan çekinmeyin, yaşamın ana kaynağı inanınki olumlu hayal kurmaktan geçtiğini en içten duygularımla söyleyebilirim. Yaşamın kısa bir zamanı olduğunu ortalama 70 yılı temel aldığımızda ise 700 yıl yaşarmış gibi hayal kurduğumuzu bunun belki de 10 yılını gerçeğe döktüğümüzü varsayarak kaybettiğimiz hayallerin hiçte önemsiz olmadığını da ortaya koymuşta olabiliriz. Evet, gerçekleştirsek de gerçekleştireme sekte bunlar bizlerin bir parçası olarak çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ve keşke her hayalimi ortaya koyabilseydim diye de biraz ah çekiyorum ama fazlada üzülmüyorum. Çünkü geçmişe baktığımda birçok hayalimi ortaya koymaya çalıştığımı fazlada toplumsal bir değere dönüştüremesem de kendi çevre eşrafıma örnek olmak adına da bir şeyler yapabildiğimi sonuçta da düşünceden hayalden ötesi gerçekten ortaya koyabildiğimi söyleyebilirim. Boşuna hayal kurun demiyorum, hatta olumsuz hayaller kurunda demiyorum, hayata geçirmeyin hiç demiyorum. Sadece hayallerinizi yaşama katmaya çalışın diyorum. Her düşündüğünüz olumlu düşünceyi hayalleriniz ile besleyerek ve geliştirerek olumlu icraatlara katkıda bulunmanızı dile getirmeye çalışıyorum.

Yukarıdaki başlıkta yazdığım gibi, hayal kurmayanın geleceği olamaz, çünkü gelecek hayallerde başlar derken, bu günü ta dünden ve geçmişteki hayallerimizden yol alarak bu güne geldiğimizde hatırlatmak isterim. Zor da olsa imkânlarımız olmasa da hayallerin gücü gerçekten yadsınamaz bir gerçek diyebilirim. Olumlu ve sağlıklı düşünce ve hayaller bazen olabildiğince imkânlar ile ortaya koyulabildiğinde çok önemli değerleri üretebileceğimiz ede inanıyorum. Kendi adıma imkânsızlıklar ile doğan ve büyüyen biri olarak keşke yeterli imkânlar ile düşüncelerimi hayallerimi ortaya insanlık yararına ortaya koyabilseydim diyerek bu yazıma yavaş yavaş son verirken, olumlu ve insanlık yararına mutlu hayaller ve faydalı düşünceleri herkes adına umut ediyorum. Geleceğimizin bu olumlu ve faydalı ve huzur ve mutluluk verici hayaller ile gerçekleşeceğine inancımı bir defa tekraren yinelemek istiyorum. Hep hayalle yaşamanın ve düşüncelerimizin eyleme geçmemesinin bizlere hiç bir fayda vermeyeceğini bilen biri olarak tüm insanlığın, insanlık yararına mutlu ve sağlıklı düşünce ve hayallerini insanlığın hizmetine sunacağı umudunu taşıyarak kendi hayallerim ve düşüncelerimi de inşallah gerçekleştiririm diye dua ederek yazıma son veriyorum.

Evet, hayal kurun geleceğiniz olsun. Hayal kurmayanın geleceği olamaz, çünkü gelecek hayallerde başlar.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.