01.01.2018 : YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ.

 

  

YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ HOŞ GELDİN 2018

>> Hoş geldin 2018 Yılı hoş gel bakalım, iyiliklerle huzurla sağlıkla ve mutlulukla gel. Yeni bir başlangıç dileyerek 00,43, ü gösteren saatte yeni bir yıla girdiğimizi görerek içimi dökmeye çalışıyorum. Geçmişe bakıyorum ve ne kadar zorlu bir geçmiş olduğunu görebiliyorum. Bu benim geçmişim gibi görünse de bu hayatımızın bir geçmişi olarak görerek kabul edip hayata öyle bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Yaşam dediğimiz bir zaman diliminde var olmaya çalışarak bir iz bırakmaya çalışıyoruz. Yaşamı bomboş geçirmek yerine her yıl biraz daha iz bırakarak yaşam sürmenin hayalinden bahsederek bu yeni yılı anmak istiyorum. Yeni yıl deyip ne kadar yeni olduğuna baktığımızda aslında eski olduğumuzu görerek yeni yıla yenilikler katmak gerektiğini düşünüyorum.

>> Hep hayal kurarım kendi kendime neler yapabilirim diyerek düşünür içim içimi yiyerek yaşamıma bir şeyler katmanın yalnızca para kazanmak olmamalı diyerek bir şeyler yapmanın yolunu hep ararım. Yeni, yeni derken neyi yeni yapıyor ve neleri yenilik diyerek hayata bir iz olarak bırakmak istiyoruz evet bundan bahsetmek istiyorum. Tüm dünya geneline baktığımızda hep biraz daha ileri gitmenin yolunu ararlarken, nedense bizim ülkemizin bu yenilik ve gelişim eksikliğine neden uğraş göstermediklerine hep takıyorum ve neler katabilirim diye düşünüp kendimi yiyip bitiriyorum.

>> Peki, gerçekten neler yapabilirim? Bunu kendime hep soruyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum tabi ki yapmaya da çalışıyorum. Beni tanıyan herkes neler yapmaya çalıştığımı bildiklerin düşünüyorum. Arkamda bir yaşam izi bırakacaksam gerçekten bir şeyler yaparak ülkem adına kendi kardeşliğime bir değer katmanın gayretini hep göstermem gerektiğini düşünüyorum. Geçmişime baktığımda ne yaptıysam ekonomik kazanç zaruri yeti doğurduğundan, yaşama kazancın başarısı ile bakarak ülkeme bir şeyler katmadığımı da itiraf etmeliyim. Son zamanlardaki uğraşlarım sosyal anlamda olsalar da, yinede başarılı olamadığımı da dile getirmem gerekmektedir. Ülkemizin sıkıntılarının arkasına sığınmak yerine ülkemizin sıkıntılı bir konusuna destek vermemin doğru bir başlangıç olacağını da düşünüyorum. Her insanın bir yeteneği ya da birçok yetenekli yanları da olabilir. Farklı bir anlatım ile bu yetenekleri de kullanarak topluma seste olabiliriz diye düşünüyorum. Hani sesimizi duyurmanın bir şekli dersek de doğru bir örnek vermiş olabilirim. Hayatımda ki doğru bir yaşam örneğini bir kitap haline getirerek toplumsal görevimi yerine getirmeye çalışsam da, bunun yetersiz bir durum olduğunu düşünüyorum.

>> Kısaca yaşamdan aldığım dersler neticesinde, Yukarıdaki serzenişleri de dâhil ederek yazdığım kitabı yayımlayarak topluma örnek olmaya çalışmanın yanı sıra, Sosyal projelerde de gücümün yettiğince söz sahibi olmaya çalışmamın yanı sıra, toplumun belli kesimlerine de bildiğim konularda öncü olarak sıradan vatandaşlığın rahatlığını ve temizliğini yaşamaya çalışacağım. İnsanları yaşama bağlayan çok önemli değerler vardır. Bu değerlere bazen gücümüz yetmediğinde haykırır ve toplumsal görevimizi yerine getirmeye de çalışırız. Olmazsa örnek oldum doğruyu haykırdım diyerek toplumun iyi bir örneği olarak toplumla yaşamaya devam ederiz. Evet, haykırdım ve elimden gelenide yaptım. Lakin bu ses olma örneğini farklı bir platforma çekmeninde doğru olduğunu düşünüyorum. Var olan yeteneklerimizin farkına vardığımızda ise, yeteneklerimiz yok olmadan bir şeyler yapabilmenin gerekliliğine de inanıyorum.

>> BU ÖRNEK KONUYA FUTBOL DİYEREK çok eski bir zamanlardı diyebilirim. Bende çokları gibi futbol oynamak istiyordum, oynadım ve çok ama çok sevdim. Bu konuda elimden gelen çalışmaları gerçekten yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Kısaca geçmişime baktım ve çok önemli tecrübeler elde ettim. Kendimi anlamam için geçmişten dersler alarak geleceğime döndüm bu günüme geldim. Tabi ki o zamanlar yeterli imkânım yoktu istediğim gibi futbolda oynayamadım. Oynasam da yalnız ben değil birçokları gibi bende bir şekilde bu yeteneğimle yok oldum diyebilirim. Babamın bırak topu git ve sitelerde çıraklık yap dediğini hiç ama hiç unutamıyorum. Yasak koysa da, izin vermese de, kaçak olarak oynayarak gerçekten çok zorda olsa da, dört kişi olarak takımın üst kadrosuna seçildiğimizi ve babamın imza vermediğini çok iyi hatırlıyorum. bu konuda beraber seçildiğimiz hala futbol antrenörü olan ( Erkan sözeri,yi örnekte verebilirim. Onunla beraber seçilmiş olsam da o devam etse de, imza sahibim babam ilerlememe müsaade etmediğini de çok acı bir hatıra olarak anmaktayım. Evet, o günleri hiç unutmadan hep futbolun içinde olsam da, ülke şartlarının eksikliği bu yeteneğimizi ileri götürmemede de izin vermedi de denilebilir. Kısaca kendi adıma yeterince oynayamasam da şimdi ise küçük oğlum oynuyor ya da ülke futbolunun olumsuzluklarına rağmen oynamaya çalışıyor diyebiliriz.  Oynamaya çalışıyor derken ülkemizin genel olumsuz durumunun yanı sıra, futbolunda olumsuzlukları eklendiğinde bu yetersiz duruma bir yenilik katmanın gerekliliğini de görmüş oldum. Sırf oğluma destek olayım diye değil, etrafıma baktığımda neredeyse birçok ülke gençleri ve yetişen futbolcularda yok oluyorlardı, iyi bir kulüp aradım futbol eğitiminin eksikliğini de görmüş oldum.  Baktım ki gerçekten oynayıp başarılı olabilecekleri bir kulüp neredeyse hiç yoktu. Belki de vardı ama bu var olan kulüpler iyi olsalar, iyi bir sistemde futbolcu yetiştirebilseler bunca yabancı futbolcunun bu ülkede işi ne demek istiyorum.  Kıssadan hisse bunca araştırmam ve toplumsal analize bakıldığında, nerdeyse her konuda olduğu gibi yetersizliklerle dolu bir dalda futbol konusuydu bende bu konuyu ele almaya karar verdim. Tamam belki ülke düzeninin tümünü değiştiremem ama, bir konuda örnek olabilir miyim diyerek, bu konuda toplumsal bir ses olarak gençliğe toplumun bu futbol konusuna da bir şeyler katayım diyerek, çocuğum ve tüm ülkem çocukları için başarılı olacakları fikri ve düşüncesi ile farklı bir sistem anlayışı ile bu örnek kulübü kendim kurmaya karar verdim.

>> Belki küçük olabilse de, belki yeterli imkânım olmasa da, yaşadığım yanlışlardan ders alarak gördüğüm gerçeklikle kendi değerlerimi katarak yalnız doğruyu en doğruyu yapmaya çalışarak bu sesin doğruluğunu ortaya koyarak sonucun başarısını heyecanla görmeye de çalışacağım.

YAKINDA : www.genckramponlar.com 

SOSYAL ADREShttps://www.facebook.com/genckramponlar 

HOŞ GELDİN 2018 İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.