01.07.2018 : BUNCA GÜZELLİK VARKEN NEDEN KÖTÜLÜK?

   

NEREDEYSE HERKES KÖTÜLÜKTEN BAHSEDİYOR. Kötüyle düşüp kötüyle kalkıyor. Ona kötü, buna kötü, şuna kötü, kısaca herkes herkese bir bahaneyle kötü diyebiliyor. Bir şekilde kötüyle ya da kötülükle yatıp kötülükle kalkıyoruz diyebiliriz. Etrafımızda olan onca olumsuzluklar, vahşetler, birde yetmiyor gibi ülke yönetimindeki istikrarsızlıklar. Tv lerde kavga eden biri birlerine edilen küfür ve hakaretler. Bunları izleyen halk nasıl olsunlar da örnek almasınlar. Kısaca asıl suçlular tv lerde reklam kokan toplumsal mesajlarda diyebiliriz. Çocuk değil suçlu olan, öğrenci değil suçlu olan, yönetilenler değildir suçlu olanlar, asıl suçlular öğretemeyenler ve yönetemeyenler.  Asıl gerçek suçlular bu olumsuzluklara kötülük eken nefret ekenler diyerek nokta koyabiliriz.

Benim tezim olumsuzlukları ve kötülükleri teker teker yok etmek olmadığını belirterek, sorunun oluşumunu yok ettiğimizde bertaraf ettiğimizde her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. Önceden belirlenip yok edilmesi gereken sorunlar olduktan sonra tek tek yok etmenin zorluğunu herkesin çok iyi bildiğini düşünüyorum. Bu kötülük örnekleri üzerine de son olarak Kötülükleri yalnızca görerek ah vah diyerek sorumlu bir vatandaş olunduğunu da düşünmüyorum.

İYİDE YA GÜZELLİKLER, ya yaşayamadığımız ve göremediğimiz güzellikler nerede dersiniz? Neden bu güzellikleri yaşayamıyoruz. Ben bu satırları yazarken düşünürken sizlerde okurken yaşadığınızı mı dile getiriyorsunuz? Yoksa benim gibi sizde hayatınızla mı yüzleşiyorsunuz. Kötülüklerle yaşayan güzellikleri keşfedemez, kötülükleri görerek büyüyen çocuklar ve toplum gerçek güzelliklerin farkına fark edemez. Güzellik iyilik anlamına da gelmiyor mu? Sanki güzel iyi gibi düşündüğümüzde hep güzelliğe iyi olarak baktığımızda kötülüklerde yok olacak gibi gelmiyor mu? Evet, aynen bu örnek gibi olduğunu düşünüyorum.

Toplumun insani olan değerlerini kazanmak için bu güzellikleri keşfettiğinde kötülüklerin yok azaldığı beklide tamamen yok olduğu hayalini kurduğumu belirtmeliyim. Güzeli keşfetmek güzel bakmak güzel görmek kötülüğe bir panzehir olduğunu düşünüyorum. Güzel olan her şeyin bizleri mutlu edeceği gerçeği ile bu güzelliklere dört elle sarıldığımızda etrafımızda daha nice güzellikler olduğunu da keşfetmiş olacağız.

Bir gün otobüse binmiştim, karşımda bir kız çocuğu oturdu üstü kir ve eski kıyafetlerle etrafı keşfediyordu geçen tramvay a ilk defa bakarcasına a trene bak ne kadar güzel dediğine bizzat şahit olmuştum. O gün o kız çocuğunun mutlu gözlerini hatırlamak için fotoğrafını ve bakışını ölümsüzleştirmek için çektiğim fotoyu hala saklıyorum. Mutlu olmayı başarmak için, güzellikleri keşfetmek için isteyen herkesin bu güzellikleri keşfedeceğine inanıyorum. Bu hatıra bana o güzel bakan gözlerin mutlu olmayı başardığının bir kanıtı olarak kötü değil güzel bakmanın ne kadar önemli olduğunu bir örnekle de hatırlatmış oldu.

Güzel bakın ki mutlu olasınız, güzel görün ki mutlu olasınız. Kötülükleri ve kötüleri yok etmenin en önemli reçetesi güzellikleri keşfetmek ve güzel yaşamaya çalışmak olduğunu düşünüyorum. Herkese güzellikler ve sevgi saygı dolu bir yaşam diliyorum. Lütfen iyiliği ve güzelliği yaşayın ve yaşatın. İyi ve güzel kalmanız ve güzellikler yaşatmanız dileği ile.

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.