01.07.2017 : EY İNSANLIK NEDEN KÖTÜLÜK

 

>> Bir konu düşünelim ki dünyanın en önemli konu su ve bu konu kötülük üzerine.  Neden iyilik değil de kötülük konusu denilirse şunu belirterek yazıma devam etmek istiyorum. İyilik cennet kötülük cehennem içindir. Cenneti iyilere sunan yüce ALLAH, Cehennemi kötülere ceza olarak emretti ise iyilere her gün yazarken dua ederken lütfen iyilikten vazgeçmeyin, iyi kalın ve bu dünyada iyilikle yaşayıp yaşatın ebediyette ise inşallah cenneti kazanırsınız demek istiyorum. Kötülere ise bu yazı ile insani bir serzenişte bulunmak istiyorum. Kendi adıma kötü tarafım var ise, istemeden bir canlıya ya da insanlığa kötü olabildiysem bu canlılardan, bu insanlardan özür dilerken, yüce yaradanım, ALLAH, ımdan af diliyor bu duayı ise her daim tekrar ettiğimi belirtmek istiyorum.

>> EY İNSANLIK NEDEN KÖTÜLÜK? Mademki bu kadar önemli bir sınav ile yaşıyorsak, bu kadar uzun bir dünya yaşamındaki kısa bölümde, neden iyi olmak varken neden kötü olunuyor gerçekten anlam veremiyorum. Elimize bir kesik olsa ah ediyor acı çekebiliyoruz. Basit bir sıkıntıda hayatın anlamını anlıyor ve sanki ölmeyecekmişiz gibi yaşamak bedbahtlığını görmememiz gerçekten çok acı. Dünya malına taparcasına ev araba iş ve para aşkı insanlığın cehennemini hazırlarken bize emanet verilen canı ve bu emanetin ödülü dünyayı ve canlıları sanki bizim ve sonsuz olarak görüp, kötülüğü yaşamak kadar acı ne olabilir? Cevabını ise siz okuyanlara bırakarak şu örnekleri sunarak ufkunuzu açmak istiyorum. En basit örnekle biraz zengin olduğunuzu hayal edin, eviniz evleriniz, araba ve malınız çok olduğunu düşünün. Bu kadar malı bu dünyada bırakacağınızı hiç mi düşünmüyorsunuz? Komşunuza, kiracılarıza, etrafınıza, etrafınızdaki fakir fukaraya, neden kötüsünüz hiç düşünmüyor musunuz? Bir lokma ekmeğinizi hayra sunmadığınızı hiç mi düşünmüyor ölüp gideceğinizi neden düşünmüyorsunuz? Dini farklı diye neden insanları kötü görüyorsunuz? Neden farklı düşünüyor diye kendinizi iyi karşınızdakileri kötülüyor ve kötülük yapıyorsunuz? Bir kediye, bir köpeğe, böceğe, basit bir canlıya dahi kötülüğün seni cehenneme sokabileceğini düşünmüyor musun? Ey insanlık neden kötülük? Ey insanlık neden kötüsün? Herkesi eşit görmek aynı değerde görmek varken neden bu kibir ve gurur. Neden anlayış göstermiyor kendini yüce ve haklı görüp başkalarını dışlıyorsun? İyi olmak varken, gönül almak sevmek, saymak sevgi sunmak iyilik yapmak varken neden kötüsün. Namaz kılıyor hacca gidiyor yalandan dua ediyor kendini oyalıyor ALLAH ı kandıracağını mı zannediyorsun? Sessiz yüceliğe af dilemek değildir insanlık. Sesli insanlığa ve sesli yaşama ve yaşayanlara özür dileyip sonra haktan hak istemelisin. Hâşâ bizler yaratan değiliz ama mezarının ölçüsünü ve o lüksüde düşünüp iyilik yapıp kötülükten kaçınmalısın. Ey insanlık hiç ne kazandığını neden kazandığını nasıl kazandığını düşünmüyor musun? Her şey bu dünyada mubah mı zannediyorsun, Başkaların haklarını yiyerek bir makamda bulunarak kendini ne zannediyorsun.  Hiç mi ölmeyeceğim diye mi böbürleniyorsun. Bu gün güç sende diye şan sende şöhret sende diye mi gururlusun? Ey melek kılıklı içi kötü insanlar. Aşka sevgiye, sevene sayana değer verene neden kötüsün? Kötü olmak, kötülük yapmak cehenneme, iyi olmak, iyilik yapmak cennete götürecek bilmiyor musun?

>> ÇOK DEĞERLİ TANIDIKLARIM, YA DA TANIMADIKLARIM, EY İNSANLIK. Haddime mi diye çok düşünüp bu yazıyı yazmaya çalışırken. Bana yapılan haksızlıkları sanki sizlere yapılmış gibi düşünüp, sizler gibi tüm insanlık gibi düşünerek, bu yazıyı yazmayı bir insanlık görevi olarak hissettiğimi belirtmeliyim. Hatam var ise her birinizden özür dilemek istiyorum. istem dışı haddimi aşan sözlerimden ise önce yüce ALLAH,ım dan af diliyor iyilik diliyor ve iyilere sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

 

 

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.