24.08.2019 - ALLAH AŞKINA NE YAZAYIM?

ALLAH AŞKINA NE YAZAYIM? Ülkemizde hiç bir şeyin iyiye gitmediğini mi yazayım. Bir ben değil hiçbir insanın hayatında hiçbir şeyin iyiye gitmediğini mi yazayım. Yoksa her sabah uyanınca yinemi kalktık bugün yine hangi kötü olaylar olacak? Yine hangi olumsuzluklar ile yaşamaya mahkûm olacağımızı mı yazayım. Allah aşkına ne yazayım bunca kötülük ve olumsuzluk içerisinde nefes alıyorsak iyiyizdir mi diye yazayım. Her sabah umutsuzlukla uyanırken umutluyum diye mutluyum mu diye mi yazayım. Ne yazayım yine bugün birileri birilerini öldürülecek ve haberlerde yine kötü şeyler anlatılacak bunumu yazayım. Kendi ülkemizde mülteci gibi yokluk içinde yaşama mecburiyeti ile ezilen birileri için ne yazayım. Peki, kendi adıma ne yazayım karnım doyuyor ya şükürler olsun, ben toksam şükür mü diye yazayım. Peki, ne yazayım ülkem tembeller ile gelişemiyor ve refah ve özgürlükler azalıyor diye mi yazayım. Yoksa ne yazarsam birileri yanlış anlarlar, belki sağcı belki solcu, belki ocu, belki bucu yanlış anlarlar diye mi yazayım. Peki, en yakınlarım dahi haset ve nefret ederler her şeyi yanlış anlarlar en iyisi aramayım, sormayım, arasam da sorsam da kıymet bilmiyorlar önüne geleni kendileri gibi düşünmüyorlar diye dışlıyorlar diye mi yazayım. 
Allah aşkına ne yazayım toplumun sevgisizleştiğini nefretin kol gezdiğini, kimsenin kimseye müsamahası kalmadığı gibi anlayışsızlık ve hoşgörüsüzlük hastalığına her geçen gün kapıldığımızı mı yazayım. Lütfen söyleyin ne yazayım bende mutsuzum dersem beni de yanlış anlarlar mı diye mi yazayım. Ne yazayım ülkemiz iyiye gitmiyor saltanatlı bir yaşamın mutsuzluk getirdiğini mi yazayım. Bizleri yönetenlerin beceriksiz ve basiretsiz olduklarını, daha da ileriye giderek çoğunun aciz ve yeteneksiz olduklarını hatta çoklarının vatan haini olduğunu mu yazayım. Daha ne yazayım ceddimizin atalarımızın bizlere kanlarını akıtarak bıraktığı bu güzelim vatanımıza doğru dürüst sahip olamıyoruz bunumu yazayım. İçimizdeki düşmanların her idareyi ele geçirerek gerçek hak edenlerin dışlandığını mı yazayım. Daha ne yazayım her geçen gün hasta ruhlu bir hale girdiğimizi mi yazayım. Para mal mülk şan ve şöhret içinde insanlıktan uzaklaşarak gerçek kültürümüzden gerçek benliklerimizden uzaklaştığımızı hayvan severliğimizin, doğaseverliğimizin insanlığımızın öldüğünü mü, yoksa bizlerinde içten içe çürüdüğünü mü yazayım ne yazayım.

YAZAN, Ünal duran / 23.08.2019 Cuma.

> Daha Fazlası İçin : www.unalduran.com

( saygılarımla Ünal duran ) Not: bütün yazılarıma yorum ve önerilerde bulanabilirsiniz. Bu öneriler beni daha özverili bir şekilde yazmamı sağlayacağını umuyorum. Mail bölümünden önerilerinizi bekliyorum.